Монтирана е термокамера в ДГ „Вяра, Надежда, Любов“ – Златица

Община Златица съобщава, че на източния вход на основната сграда в ДГ „Вяра, Надежда, Любов“ е монтирана термокамера, оборудвана с модул за безконтактно измерване на температурата, дистанционен сензор, с HD камера и 5-инчов HD дисплей. Базата ѝ данни е до 10 000 лица. Работната ѝ температура е от – 10 до + 65 градуса по Целзий.

Измерването на температурата на децата и служителите в детската градина става като лицето се доближи до камерата пред високочестотния инфрачервен термометър. Той регистрира температурата и ако тя е над 37.2 градуса – се подава звуков сигнал. Ако температурата е под 37.2 приятен детски глас, посреща децата, като те чуват: „Добре дошли, весели игри “. Процедурата отнема по малко от 2 секунди, което е изключително важно, а провеждането на сутрешния филтър става много бързо.

Идеята за монтиране на термокамера е на инж. Стоян Генов, кмет на община Златица, който я е съгласувал с директорите на всички образователни институции в общината. Целта е да се пази здравето на децата, педагогическия и помощен персонал по време на Covid 19-пандемията. Термокамерата е полезна и за други видове грипни и простудни заболявания, които по този начин ще могат да се откриват навреме. Данните за лицата, ползвали термокамерата се съхраняват до 30 дни от момента на измерване на температурата им. Процедурата е съобразена със Закона за защита на личните данни

Екипът на ДГ „Вяра,Надежда,Любов“ изказва своите благодарности на на инж. Стоян Генов, Кмет на Община Златица за проявената грижа и съпричастност и му пожелават да бъде здрав и да продължава успешната им съвместна работа в тази трудна за всички епидемиологична обстановка.