Младен Маринов поздрави средногорци с празника на Свети Илия

Избраният за народен представител от 26-ти МИР – Софийска област Младен Маринов поздрави през профила си в социалните мрежи жителите на Средногорието по случай най-обичания летен празник – Деня на Свети Илия:

„Илинден е. Православната ни църква почита Свети Пророк Илия, а според народния календар днес е най-обичаният летен празник по време на жътва и вършитба. Радвам се, че в края на миналия месец, по инициатива на общинската организация на ГЕРБ в Пирдоп и на нейния ръководител Антоанета Мечкарова, поставихме на подбалканския път до града указателна табела за местния параклис „Свети Пророк Илия“. Така сега всички, които минават оттам, могат да отбият от пътя и да почетат празника на светеца в параклиса.

Честит празник на моите приятели от Средногорието и на всички българи! Честит празник и на всички именици! Нека Свети Илия закриля, както Вас, така и близките Ви хора!

Днес празнуват и българските пожарникари, за които Свети Пророк Илия е небесен закрилник и покровител. Честит празник, момичета и момчета! Пожелавам Ви, да сте живи и здрави и все така отдадени на Вашата мисия да спасявате човешки животи! Пожелавам Ви, Свети Илия да носи повече дъжд в горещниците, за да не се налага да излизате в горите и по полетата!“.