Младежи от Златица откраднаха автомобил

Непълнолетни младежи са задържани с противозаконно отнет автомобил след светкавични действия на полицията в Златица

Около 4 часа тази сутрин жител на Златица сигнализирал разтревожен в полицията, че лекият му автомобил липсва от мястото, на което е бил паркиран. Данните на колата незабавно били  предадени на полицейските наряди за издирване, в резултат на което съвсем скоро тя била засечена и спряна от автопатрул в района на жп гарата.

На шофьорското и пасажерското място били установени двама непълнолетни младежи от същия град. Единият се оказал племенник на собственика на колата и признал, че е откраднал ключовете, след което ги е предоставил на приятеля си, който осъществил противозаконното отнемане и шофирал автомобила до момента на неговото спиране.

При последвалата проверка с техническо средство в пробата на неправоспособния водач е установено наличие на амфетамин, а от спътника му униформените иззели две топчета тревиста маса, реагираща на марихуана.

Младежите са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая са образувани досъдебно и бързо производство. Работата по пълното документиране на случая продължава под ръководството на прокуратурата.