Миньорски спортен празник в „Елаците-Мед“

СК на КНСБ при „Елаците-Мед“ организира спортен празник, по време на който най-добрите състезатели премериха сили в турнири, посветени на Деня на миньора.

След двегодишно прекъсване, поради извънредната епидемична обстановка с Covid-19, тази  година за девети път синдикалната организация на ФНСМ-КНСБ при „Елаците-Мед“ организира спортен празник за служителите и работниците от компанията по случай Деня на миньора. На 26 август в спортен комплекс „Мирково“ се проведоха турнири в няколко спортни дисциплини – мини футбол, теглене на въже, дартс и скачане с чували.

За празникa ръководството на синдикалната организация беше поканило всички служители и работници от „Елаците-Мед“. Участниците в надпреварите бяха разделени на отбори по цехове.

Най-продължителни, но и най-оспорвани бяха футболните срещи между отделните цехове. Докато се играеха мачове за определяне на финалистите, едновременно с тях бяха проведени и другите състезания в отделните дисциплини.

В турнира по футбол, след оспорвани срещи, най-добри се оказаха футболистите от Рудодобивния комплекс, гр. Етрополе. Техни подгласници станаха мъжете от „Мелнично-флотационен“ цех към Обогатителния комплекс, които отстъпиха на златните медалисти във финалната среща. Третото място беше спечелено от цех „Средно и ситно трошене“.

Наградите на победителите бяха връчени от Мариан Маринов, председател на Дружествената синдикална организация на Елаците-Мед АД към ФНСМ – КНСБ и Николай Тошков, председател на Синдикалния комитет на Синдикалната организация към ФНСМ – КНСБ при Обогатителен комплекс.

След приключване на състезанията работещите в „Елаците-Мед“ заслужено се отдадоха на веселие и почивка след уморителните часове на спортни надпревари.

Победителите в останалите дисциплини:

Теглене на въже – отборно участие жени

Първа награда – отбор на Нонка Павлова
Втора награда – отбор на Мария Софрониева
Трета награда – отбор на Радка Костова

Теглене на въже – отборно участие мъже
Първа награда – отбор „ВХС“
Втора награда – отбор „Подстанция“
Трета награда – отбор „МФЦ“

Дартс  – индивидуално участие жени
Първа награда – Ненка Лачева
Втора награда – Нонка Павлова
Трета награда – Александра Дешова

Дартс  – индивидуално участие мъже
Първа награда – Атанас Тимев
Втора награда – Иван Ничев
Трета награда – Алекси Текерлеков

Бягане в чували – индивидуално участие жени
Първа награда – Елена Ранчева
Втора награда – Елия Стоянова
Трета награда – Дияна Петрова

Бягане в чували – индивидуално участие мъже
Първа награда – Георги Ангелов
Втора награда – Илия Гетов
Трета награда – Гошо Костов