Масов бой бе потушен, задържани са трима

Масов бой бе потушен след бързи професионални действия на ботевградските полицаи. В полицейския арест са задържани трима, други петима са настанени в болница.

Около 11.30 часа на 3 май в РУ-Ботевград постъпил сигнал за възникнало масово сбиване на центъра на с. Скравена. На място незабавно били изпратени полицейски екипи, които установили, че членовете на две фамилии са влезли в саморазправа, използвайки различни сечива, дървени пръти, лопати и павета.

След своевременната намеса на униформените сбиването било прекратено и редът в селото – възстановен. За срок до 24 часа са задържани трима мъже. Пострадали са две жени и трима мъже, един от които с фрактура на черепа, вследствие нанесен удар с кирка, с опасност за живота. Петимата са настанени за лечение в болнични заведения.

Установени и разпитани са свидетели-очевидци на станалото и по случая е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата. След приключване на процесуално-следствените действия в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 115, вр. чл. 18 от НК е привлечен 19-годишен жител на селото.

С прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена до 72 часа.