Масово тровят бездомните кучета в Пирдоп

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Публикуваните кадри съдържат изключителна жестокост и не са препоръчителни за деца и по-емоционални хора.

Граждани сигнализират за масово отравяне на бездомните кучета в Пирдоп. Животните умират в страшни мъки, а вещество с неизвестен характер е разсипано по една от детските площадки в града. Първото отровено куче, намерено от граждани, е евтанизирано на 29-ти декември, но това не останал единичен случай.

Вчера граждани са публикували снимки в социалните мрежи на още няколко пострадали кучета. Сред отровените и умъртвени по жесток начин животни е и куче-майка заедно с бебетата ѝ.

VaSi Dimitrova: „Хора пазете си животните някой е сложил отрова навсякъде в Пирдоп и още едно кученце е отровено…😭😭😭😭😭Кученцето почина почина пред клиниката…. 😭😭😭😭😭 Намерих транспорт и пътуваме към Карлово в клиника! Там е най-близо… Нямам финансова възможност… Моля ви добри хора да помогнете на кученцето за лечението му… 😭😭😭 ЗОВ ЗА ПОМОЩ!!! Намерих отровено куче… Ветеринарите тук не вдигат… Моля за помощ…😭😭😭?😭 – https://www.facebook.com/100000229740453/videos/pcb.5181083115242629/5181082605242680/
На този линк е качен и клип, който показва мъките на животните и проявената жестокост към тях.

Умиращо куче на детска площадка в Пирдоп

Потърсихме за коментар кмета на Община Пирдоп Ангел Геров, но той не си вдигна телефона. Изпратихме му кадрите, които гражданите са заснели, но отговор до момента от негова страна няма. Очакваме адекватен отговор и спешни мерки от Община Пирдоп срещу жестокостта към бездобните кучета, ширеща се в общината.

Гражданите са подали сигнал и на 112. Те са събрали част от веществото, което да предадат на органите на реда, за да бъде изследвано.

Хората събират средства, за да транспортират кучетата до ветеринарни клиники в Карлово и Панагюрище, за да ги спасят и лекуват, или за да бъдат евтанизирани и да не се мъчат. Те заплащат евтанизацията сами.