Мария Габриел поздрави СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Златица по случай Деня на Европа

СУ „Св. Паисий Хилендарски“ получи поздравителен адрес от Мария Габриел – Комисар по иновации, научни иновации, култура, образование и спорт по повод 9-ти май – Деня на Европа. Златишкото школо е носител на отличието „Училище посланик“ на Европейския Парламент.

„Приемете моите най-искрени поздравления към преподавателския екип, училищната общност и учениците на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Златица по повод 9-ти май – Деня на Европа!

Денят на Европа е символ на стремежа ни като европейски граждани към мир, стабилност и просперитет. Преди повече от шест десетилетия, този ден бележи началото на един мирен, обединен и прогресиращ Европейски съюз, основан на солидарност между народите. Денят на Европа ви помага никога да не забравяме това и да пазим за поколенията ценностите на ЕС за свобода, достойнство, демокрация, солидарност, върховенство на закона.

Вашето училище е носител на отличието „Училище посланик“ на Европейския парламент. Това е призвание, но и отговорност. Признание за силния Ви дух и всеотдайност, които Ви водят в усилията да продължите учебния процес и да споделяте знания. Но то е и отговорност – да бъдете достойни наследници на бащите – основатели на ЕС.

Бъдете все така добри посланици на Европейския парламент, на нашите ценности за свобода, достойноство и човешки права. Следвайте мечтите си и все така ни карайте да се гордеем с Вас!

С Уважение:
Мария Габриел
Комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и спорт“