Майка от Златица с въпроси към кмета Генов и ОбА заради детските площадки

Марина Мицева от Златица пусна в социалните мрежи снимки и въпроси към кмета инж. Стоян Генов и ръководената от него ОбА-Златица. Темата на публикацията е лошото състояние на детските площадки в Златица и мърсотията:

Здравейте, Пиша от името на майка на две малки деца и гражданин на град Златица. Доста дълго време очаквах, че четирите детски площадки в града, ще бъдат рехабилитирани и спокойно ще бъдат ползвани, както от моите, така и от останалите деца, но за съжаление все още си оставам само с надеждите. Това беше и причината да обиколя същите тези четири площадки и да направя няколко снимки, които нагледно показват в какво състояние се намират и колко опасни са всъщност.

Преди години, когато бяха изградени площадките, всички съграждани останаха изключително доволни от факта, че децата ще има къде да играят, но както цветните градини искат поливане и поддръжка, така и детските площадки се нуждаят от реновиране.

Апелирам, моля да се организира рехабилитация на тези площадки. Нека да не чакаме да стане инцидент на някоя от площадките, за да се предприемат някакви мерки. Също така, моля Община Златица да се погрижи за разкопките на детската площадка под бл. 27. Сигурна съм, че гробницата на Тутанкамон НЕ Е ТАМ, за това може да си я върнете настилката в предишния си вид (преди изкопите на ВиК).

И да продължим с добрия пример!!!
Група наши съграждани, със съобствени средства, материали, инструменти и усилия направиха чудеса на площадката под бл. 27. Както се вижда от последните няколко снимки, съораженията на площадката са ремонтирани и безопасни, без да са влагани хиляди левове. Единственото, което загрозява площадката е ВиК ямата, която седи там от около половин година. Надявам се добрия пример да бъде заразен и да се включат още и още хора.

Като финал, искам да апелирам общината да РЕМОНТИРА площадките, а не да ги огради с сигнална лента!“

Коментари под публикацията на Марина Мицева от други майки и граждани на град Златица:

Desislava Yordanova Много точно написано!Само бих допълнила,че и детските площадки имат нужда от почистване,а не само главната улица.

Antonio VelkovНапълно подкрепям! Стоят почупени и заринати в кал, направо беше смешно ограждането с лента….

Yordan Evtimov

На първо място бих добавил че тези площадки трябва да бъдат затворени незабавно преди някое дете, та и майка дори са се е претрепал. Второ-състоянието на катерушките не е само в следствие на остаряването и употребата им но и на подрастващите хулиганчета, (да не ги наричам по друг начин) който понеже не са особено въспитани просто решават да потрошат каквото е останало. Това означава че освен да се реновират, на площадките трябва да се изгради и видео наблюдение което ще гарантира дълга употреба на съоръженията.

Katq Yordanova БравоСъщо да добавя пред Бл25 е същото и видях че госпожата е снимала и наща площада люлките са чупени всичко е за ремонт идва лято не зима.

Кръстина Гечева Понеже винаги са за хората, това което показвате е малка част от безхаберието на кмет,зам.кмет и така нататък, веригата е безкрайна, между пощата и блоковете нали е центъра на града, всичко тъне в боклуци, е не само там, ако почна да изброявам няма да ми стигне цял ден, много е удобно да си седим на столовете, на вашето място е на вън, вижте си безхаберието, дано се стреснат, а дано, ама надали.

Марина Мицева – Кръстина Гечева Съгласна съм, че цяла Златица тъне в мизерия и не се полагат много, много грижи за инфраструктура, почистване и т.н. Далече съм от мисълта да сочат с пръст кой е виновен за това, защото преди настоящия кмет и оправа на общината имахме и друг кмет и оправа, която имаше възможност цели два мандата да направи нещо за града. Ето защо реших да споделя с вас и с Община Златица моите наблюдения и желание да направим Златица едно по-приветливо място за най-малките. По този начин, мисля че даваме възможност на цялата Община да покаже, че цени мнението на гражданите и здравето на най-малките и ще направи всичко възможно те да играят в безопасна среда.Тук идва и нашата роля – да опазим и поддържаме чисто!

Йонка СтояноваА какво да кажем за площадката на ул.,Оборище, Изградена преди много години на кръстовище . Децата дишат облаци прах от засипаните дупки с асфалтов трошляк.Всички детски съоражения са за скрап.На площадката стърчи изсъхнала круша а до нея сграда готова да рухне Ако някой не вяра да дойде и да види.

Йонка СтояноваИскам да добавя и още нещо че за, красотата, на тази площадка спомагат и контейнерите на сметопочистването Това е черешката на тортата.

https://www.facebook.com/profile.php?id=790417450