Лорена Чотова и Назифе Таир спортисти на 2022-ра година в Челопеч

Спортът не е само победи и блясък на медали, спортът  е воля, постоянство, упоритост и желание за успех. Състезанията и особено Олимпиадите създават лидери, те пишат история и превръщат спортисти в герои – герои на нашето време“.

Запомнящо се спорто шоу се случи в СК „Хармония“ – Община Челопеч, на което се изявиха всички спортни клубове в общината и бяха излъчени лауреатите „Спортист на годината“ за 2022 г. Звездни гости на церемонията бяха непобедимите дами Мария Оряшкова и Ивет Григорова.

Водещите Жанна Центовская и Сашка Вътева приветстваха всичи спортисти и гости в залата, като припомниха, че е традиция през месец декември Община Челопеч да награждава своите най-добри състезатели, които имат класирания и спортни постижения през изминалата година.

Клубовете, които се представиха на спортното събитие бяха:
– СК „Спортен бридж Челопеч“ – Атанас Тимев, Иван Нанев, Живко Драганов, Грозьо Донев, Росен Гунев;
– Клуб на гълъбоводите „Средногорие“, представляван от Иван Иванов и Николай Димитров;
– СК „Илинден“ – офроуд бягане в състав Костадин Кесьов, Елена Ранчева, Георги Жеков, Георги Нестеров.  Индивидуални състезатели по скай рънинг и ултра бягане Цветин Георгиев и Радостина Балова;
– СК „Борба Челопеч“ – с треньорите Петър Дойнов и Мариян Бяндов;
– „Ненчов футболна академия“ с треньор Димитър Ненчов;
– Клуб по шахмат – с треньор Георги Павлов;
– Спортен клуб по тенис на маса „Сирис“ с треньори Милчо Узунов и Стоян Дурчев;
– Волейболен отбор към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Челопеч с треньор Стоян Стрелков;
– Клуб по карате „Будо“ с треньори Добрин Иванов и Ресми Бобев;
– Клуб по приложно колоездене към община Челопеч с треньор Жанна Центовская и помощник треньор Пламен Чочев.

Художествената гимнастика бе представена от състезателката на Клуб „Илиана“ Лорена Чотова с треньор Мадлен Сергеева.

Спонсори на спортното шоу „Спортист на годината 2022“ в Челопеч са „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, които бяха представени по време на събитието от Петя Петрова.

Бурни овации получи най-големият привърженик на спорта в Челопеч – кметът на общината инж. Алекси Кесяков. По време на близо двучасовото тържество към него бяха отправени стотици благодарности и аплодисменти.

На спортното събитие присъстваше и председателя на ОбС-Челопеч г-н Димитър Въжаров, общински съветници и учители.

Специален поздрав към гости и спортисти поднесоха лъчезарните момичета от ВГ „Средногорски звън“. Тяхното изпълнение бе и поздрав по случай рождения ден на шесткратната европейска шампионка по самбо, 12-кратната шампионка на България по джудо, шампионката по плажна самбо и национална състезателка по борба с общо 23 отличия от големи спортни форуми Мария Оряшкова. Те поздравиха нея и олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова с най-новата си песен „Мечта за триумф“.

След атрактивните демонстрации на различните видове спортове от представителите на спортните клубове, шоуто премина към връчване на статуетките „Спортист на годината 2022“ – Челопеч – в обратен ред. На всички отличени бяха връчени парични и предметни награди.

На 10-то място с 25 точки бе класиран Георги Комитов от Клуба по приложно колоездене.
На 9-то място с 28 точки бе класирана Стела Трифонова – състезател по приложно колоездене.
На 8-мо място с 28 точки се нареди Момчил Баждаров от Карате клуб „Будо“.

На 7-мо място с 29 точки се класира Адриян Георгиев от Карате клуб „Будо“.
На 6-то място с 32 точки се нареди Йордан Манев от СК „Борба Челопеч“.
На 5-то място с 37 точки се класира състезателката по лека атлетика Радостина Балова.
На 4-то място с 39 точки заслужено се класира Мария Оряшкова от СК „Борба Челопеч“.

Наградите за трето, второ и първо място бяха връчени по категории: спортисти до 16 години и над 16-годишна възраст.

Отличието „Спортист на годината № 3“ до 16 години бе връчено на Даниел Атанасов, състезател от Клуба по приложно колоездене, натрупал 32 точки. Спортист № 3 над 16-годишна възраст стана Елена Ранчева от Клуба по лека атлетика „Илинден“ – с 51 точки.

Отличието „Спортист на годината №2“ до 16 години завоюва Ясен Йорданов с общ сбор от 43 точки от Карате клуб „Будо“. Наградите му бяха връчени лично от олимпийската шампионка по карате Ивет Григорова. „Спортист на годината №2“ над 16-годишна възраст стана Георги Жеков от СК „Илинден“ с общ брой от 65 точки.

Най-очакваният момент на спортното шоу – награждаване на Спортист № 1 на Община Челопеч за 2022 г. бе ознаменуван и с демонстрация на нашумелия напоследък особен спорт Пол денс – форма на изкуство, което съчетава танц, акробатика, гъвкавост, сила. Демонстрира го Йоанна Зашева.

Статуетките Спортист № 1 на Община Челопеч за 2022 г. на отличените връчи инж. Алекси Кесяков. Отличието в категория до 16 години бе връчено на Лорена Чотова – състезател по художествена гимнастика към Клуб „Илиана“. Отличието в категория над 16 години грабна Назифе Таир от СК „Борба Челопеч“.

По време на спортното събитие в решаване на листовки мериха сили челопешките състезатели по приложно колоездене и отбора на звездите в състав Мария Оряшкова, Ивет Горанова, Димитър Въжаров и Костадин Кесьов. То завърши с фойерверки и раздаване на подаръци от дядо Коледа.

Подготви: Петя Чолакова
снимки от събитието на страницата на списанието във фейсбук: Средногорски Багри