Копривщица с протестна нота заради проблемите с водопроводната мрежа

„Единственият град-музей на България е в невъобразим колапс по отношение на водоснабдяването и канализацията на неговата територия.“ С това започва разпроняваната в Копривщица Протестна нота и подписка, с която гражданите на възрожденския средногорски град изразяват недоволството си от трагичното положение, в което е изпаднал туристическия град. Нотата е разпространена за подписване в търговските обекти в града. Публикувана е и в социалната мрежа Facebook.

„Ние, гражданите на Копривщица, заявяваме, че това положение е недопустимо и крайно несъстоятелно, с оглед на времето, в което живеем и културно-историческата стойност на този град в национален и световен мащаб“, се казва още в Протестната нота, която ще бъде изпратена до МОСВ, МС и други имащи отношение държавни институции. „Настояваме за цялостна подмяна на водопроводната и канализационна мрежа в града ни“…

Сред инициаторите на Протестната нота е и кмета на Община Копривщица Бойка Дюлгярова.

Трагично е положението с водопроводната мрежа и в град Златица, но кметска инициатива в посока разрешаването на най-наболелия проблем – НЯМА! Кметът и подопечната му администрация садят джанки, раздават кметски купи и разтягат маркучи!