Копривщенецът Иван Радоев живее втори живот, спасен в МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище

Pia-news.com съобщава, че днес е изписан Иван Радоев от Копривщица, след близо едномесечно лечение в МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище.

Пациентът е постъпил в лечебното заведение с тежка черепно-мозъчна травма, в кома и с непосредствена опасност за живота. След проведени параклинични и образни изследвания, пациентът е интубиран по спешност и опериран около 6 часа от неврохирурга д-р Дафина Генова.

За живота на младия мъж продължават да се борят в отделението по анестезиология и интензивно лечение. Заради настъпили усложнения се налага втора операция – в рамките на по-малко от десет дни, отново извършена от д-р Генова. След проведените оперативни интервенции Иван се събужда. През последните дни, за мъжа се полагат грижи от отделението по хирургия и в отделението по физикална и рехабилитационна медицина.

Близо до медицинското чудо е ходът на лечението при Иван, коментира д-р Генова и допълни, че успешният изход от заболяването се дължи на отличната колаборация между хирургичния, реанимационния и рехабилитационния екип в „Уни Хоспитал“.

Д-р Генова изказа официална благодарност на отделението по анестезиология и интензивно лечение с ръководител д-р Тодор Бургуджиев, с помощта на чийто екип заедно са спасили живота на пациента.
Майката на младия мъж, сподели че е изключително благодарна на д-р Генова и анестезиолога д-р Алит Керимов, и висококвалифицираните екипи, спасили сина ѝ, пожелавайки им да продължават да се борят за всеки свой пациент неуморно.

Източник текст и снимки: Pia-news.com

В МБАЛ „Уни Хоспитал“ бе спасен пациент с тежка черепно-мозъчна травма