Конкурс по случай „Месец на книгата“ в село Чавдар

От Община Чавдар стартират инициатива, насочена към книгите, четенето и приключенията, които единствено една книга може да предложи – чрез необятните степи на въображението, майсторството на авторовото перо и магията на думите:

„Приятели, щастливи сме, че „Месец на книгата в община Чавдар“ започва с Конкурс за най-добър художествен текст на тема „Книгата е любов“, споделят от ОбА-Чавдар, приканвайки талантливите местни писатели и поети да се включат със своите творби в конкурса, посветен на любовта към писаното слово.

Може да изпращате своите текстове на следния имейл адрес: obchavdar@abv.bg до 18-ти април (понеделник), като победителите ще получат книжни ваучери, с които ще могат да закупят нови заглавия за своите библиотеки.

Очаква се „Месецът на книгата“ в Чавдар да е наситен с гостувания на атрактивни автори, с които ще се проведат задушевни разговори и ще се трупат приятни изживявания и спомени.

С настъпването на пролетта и наближаването на най-любимите празници на словото и книгата, ще се радваме да споделим с вас освен хубавото време, и любовта си към българската литература. Пандемията наложи през 2020-та да прекъснем своите инициативи, свързани със срещи с писатели и читатели, но ето, че вече имаме свободата да споделяме красиво творчество и смисъл.

Горди сме да ви представим второто издание на “Месец на книгата в община Чавдар“, част от новия ни Културен календар. И този път сме ви подготвили вълнуващи срещи с писатели, литературни игри, четения и поредица от изненади за най-малките. Сигурни сме, че всеки ще открие по нещо за себе си„.

Скоро очаквайте пълната програма на „Месец на книгата в община Чавдар“.