КОЙ ОПРАВДА МАГДАЛЕНА ИВАНОВА?

в-к „Регион“, стр. 2, 25.04.2017-01.05.2017 г.

Чета ли, чета… Всеки ден чета… Вестници, коментари, писма. И както си чета, хоп, ми се мярка пред очите публикация на местния вестник „Регион”. Чета и рева! Рева и чета… Този така важен местен стожер на истината публикувал статия, в която твърди, че видиш ли „нашта” кметица Иванова била оправдана не от една, а от цели две съдебни инстанции!? Да уточня, че не аз наричам Магдалена Иванова „нашта” кметица, а нейна поддръжница от Златица с име Елена Найденова, щирянкината дъщеря, братовчедката… Не моята, Магдаленината!

Цитирам по памет нейн коментар в братовчедска защита на „нашта кметица”: Елена Найденова „Петър Иванов спри да коментираш. Нашта кметица не ти влиза в работата и само да дрънкаш глупости. Аман от коментатори”…

Аман от роднини в „нашта” община! Леля, майка и братовчеди! Не един или двама. Досадни са като телефонни измамници. Звънят, пишат и пищят. Лошото е, че накрая техните пищения, звънения и тем подобни ни излизат скъпо. Толкова скъпо, че сметката понякога надхвърля 1 милион лева. Толкова за писаниците и брисаниците на роднините магдаЛЕНИНи… Да се върна на оправдаването й. И оправданията вестникарски.

Не мога да се начудя как един доктор не по медицина, може да допусне такава фалшива новина в издавания от него вестник!? Сигурно, защото е бил зает като уредник на музея да изпълнява професионалните си задължения в тази насока, затова не е обърнал внимание какви ги публикува в частното си вестникарско издание.

То не е лесно на няколко стана да тъчеш. Хем към общината за музей заплата да получаваш, хем общинските дела в частност да отразяваш. И партийните такива. Сигурно се е предоверил заетия музеен работник на подадената му информация от росиците в община Златица?! Иначе не мога да си обясня що ли му е трябвало да публикува оправдателна публикация.

Оправдаване ли бе да го опишеш. Разровиш ли… Мирише!

Ма, няма лошо. Да четат червените бабички местния регион и да се дивят как български съд оправдава някого след кражба на над един милион от едно българско училище. Нали, докторе?! Важното е вестник да върви, общински пари да се привличат.

Всъщност, кой оправдава златишката кметица? Това не стана ясно и от публикацията в един регионален сайт, който съм забелязал, че е много активен напоследък. И все магдаЛЕНИНи истории публикува. Всякакви по вид и стил. Да не би госпожата да се вихри и в това поприще – на дописник по вестници и регионални сайтове? Като някои нейни росночерневи подчинени.  Може! То като видиш как оправи общината, що да не оправи и тях! Може си го жената! Вихри се…

Така се е завихрила в Златица, че валят оправдания всякакви. Оправдания на килограм. Днес едно, утре две, други ден десетина. Кой ти ги дава!? Оправдания да има.

Писмо, София, 15.02.2018 г. на ВКП, отдел „Специализиран“
прокурор Румяна Арнаудова

Чета си аз и си мисля. Що ли ми пише пък на мене Румяна Арнаудова – прокурор, завеждащ отдел 01 „Специализиран” при Върховна касационна прокуратура? И то пак във връзка с „оправданата” ни златишка кметица. Не разбра ли тя, че цели две съдебни инстанции я оправдаха, ами ми обяснява, че предстои внасяне на обвинителен акт срещу някоя си Магдалена Иванова? И то в качеството й на кмет на община Златица. Как може подобен пропуск?!? Г-жо прокурор Арнаудова, не четете ли вестник „Регион” и RNews?!

Заобяснявала ми, видиш ли, прокурор Румяна Арнаудова, която е и говорител на Главна прокуратура, че разследването по досъдебно производство № 138 / 2016 г. по описа на ГДНП, в хода на което Магдалена Величкова Иванова е привлечена като обвиняем за извършено в качеството й на длъжностно лице – кмет на община Златица престъпление по чл. 282, ал. 2, във връзка с ал. 1 от НК – НЕ БИЛО ПРИКЛЮЧИЛО. Извършват се необходимите процесуално-следствени действия за обективно, всестранно и пълно изследване на всички обстоятелства от значение за разкриване на обективната истина…

Ало, не търся Станка! Търся лично „оправданата” Магдалена Иванова! Да ми обясни същата кой съд я оправда и по кое обвинение?

Ало, Иванова! Я кажи на гражданите и избиратели в община Златица КОЙ поръчва тези угодни тебе фалшиви новини, тиражирани в удобни тебе местни медии? И с чии пари се плащат тези техни услуги?

Един местен вестник и един регионален сайт оправдаха кметицата на Златица. Върховна касационна прокуратура отдел 01 „Специализиран”,  от своя страна, продължава разследването по пр.пр. І РА-7/2015 г., по което е привлечена като обвиняем същата Магдалена Иванова.

Да се чуди човек докато чете на какво да вярва и на какво не. Аз избирам да се доверя на прокуратурата, не на в-к „Регион” и на регионалния сайт, които често публикуват статии в подкрепа на обвиняемата. А иначе, предстои сесия на ОбС-Златица. Та се питам как ли ще гласуват съветниците да дадат право на привлечената обвиняема Иванова да харчи отново и отново общински пари? И с какви очи същата има морално право да внася бюджет в ОбС-Златица?

Ало, ало! Съветниците ли са? И вашите телефони ли са прикачени на сметката общинска, та давате заето? Не виждате ли, че докато Магдалена Иванова седи на кметския стол, общинската хазна ще е все празна? И кога ще проверите колко струват на Община Златица услугите на местния докторски вестник и регионалния сайт? Или тази информация вас не ви касае?

Чета и мисля! Мисля и чета. Получавам кореспонденция. Прокурорска. И ми съобщават, че привлечената обвиняема продължава да заблуждава обществото, тиражирайки фалшиви новини. Местна хибридна война се вихри. БСП управлява!

Чета и мисля! И задавам въпроси! Кой ли съдебен състав реши да не отстрани Магдалена Иванова от кметския стол, мотивирайки се, че нямало да попречи на досъдебното производство? Е, уважаеми съдии, които не я отстранихте у време! Явно усилено се пречи на разследването. И затова то се бави ли, бави. А Златица затъва ден след ден в кал и мърсотия. Окрадена, ограбена и надупчена.

Така се пречи, че чак нашата златишка работа стана национално известна. Гледахме по всички национални телевизии и за пореден път потъна Златица в срам. Докога?! Докога Златица ще става печално известна с обвиняемата си уж оправдана кметица?

Стоян ШИЕКОВ