Кмете Генов, какво правим с безстопанствените животни по златишките пътища?

За пореден път граждани сигнализират, че безстопанствени коне стоят на пътя Златица-Панагюрище и създават сериозна опасност за ПТП, а и за живота на пътуващите по този пътен участък, който е в трагично състояние.

Само преди няколко дни за безстопанствени животни сигнализираха от ОбА, намиращи се в землището на село Карлиево и кмета Стоян Генов реагира незабавно с интервю пред местна медия, заявявайки че е откликнал на сигнал на гражданка. Така и не стана ясно какви мерки са предприети за недопускане на подобни нарушения и дали са глобени собствениците на животните. Генов обясни, че от догодина евентуално ще предложи да има общинска охрана на по-високо ниво. С това ли се изчерпват възможностите на кмета, обаче?

Положението става все по-трагично. От ОбА-Златица явно не могат да се справят с текущите проблеми в общината. Крави и коне по пътя за Панагюрище са ежедневие и само Господ пази да не се случи поредната трагедия, която да почерни котловината. Адекватна реакция от институциите – няма. Сигурно чакат някой да ги покани на местопроизшествието и да отрази подобаващо присъствието им, като в Карлиево. Но не чрез сеута и показност ще се решат местните проблеми, в това число с опасното пребиваване на животни по пътищата, а с адекватно поведение и незабавни действия. Глоби и отнемане на животните, лишаване от субсидии за тях на несъвестните системни нарушители.

Видеоклипът е качен в групата „Да израснеш в Средногорието“ с администратор дългогодишната общинска съветничка в ОбС-Златица Стоянка Балова. Дано е забелязан от някой представител на ОбА-Златица и същия да е уведомил кмета за предприемане на действия за отстраняване на опасността: