Клуб на гълъбовъдите на спортни гълъби – „Средногорие“ към Община Челопеч, с призово отличие на Национално състезание

На 11.06.2023 г. любителите на състезанията с гълъби от Клуб „Средногорие“ – Челопеч проведе национален полет от Бургас. В състезанието участваха още: „Софийски клуб“, Клуб „Братя Янсен“ от Перник, Клуб „Разлог – Якоруда“ и Клуб „Витоша“, също от София, с обща численост от 49 гълъбовъда с 1001 гълъба.

В същия ден бе даден старта с пускането на състезателните гълъби в 6.00 ч. сутринта, като от всички 1001 гълъба, най-бърз се оказа гълъб с № БГ 35387-20, собственост на Асен Николов от с. Челопеч!

Спортният гълъб прелетя разстоянието от 273 км. за рекордно време от 3 часа, 21 мин. и 21 сек, достигаики скорост от 1358 метра в минута! Така птицата успя да грабне приза, Национален победител от Бургас!

Победата е особенно ценна, защото малък клуб успя да победи големите клубове от София и Перник, които са с дългогодишни традиции в гълъбовъдния спорт!

С този успех, момчетата от клуба, изказват и своите благодарности към Община Челопеч и лично към Кмета – инж. Алекси Кесяков, за оказаната помощ и предоставените възможности за развитие!