Драстично намаляха тежкотоварните автомобили, преминаващи през Карлиево

След проведената вчера акция в село Карлиево за преустановяване преминаването на тежкотоварни автомобили през селото, до 10.30 ч.  днес такива не е имало. След проверката, извършена на място от местните власти в лицето на кмета на Община Златица инж. Стоян Генов и ВрИД кметски наместник Ненко Миндилов, съвместно с представители на ПУ-Златица, вчера само още два камиона са преминали през Карлиево, единия от които за доставка на дърва, а другия бетоновоз.

В социалните мрежи жител на Карлиево споделя:
Atanas Atanasov: „За миналия петък през Карлиево минаха над 22 бетоновоза в двете посоки и 7 гондоли с баластра. Пътят вече има доста пукнатини! А като знам община Златица как оправя дупки, става ми жал за пътя“.

Гражданите настояват от Община Златица да предприемат действия в посока възстановяване нанесените щети от фирмите-нарушители, които са известни на карлиевчани. Местните институции лесно могат да проследят маршрута на тежкотоварните автомобили, проучвайки коя е крайната им цел за доставка.

Ръководствата на ДПМ-Челопеч и „Елаците Мед“ АД също са реагирали незабавно, свързвайки се с кметски наместник Ненко Миндилов, за да установят дали нарушителите не са техни служители и с какво могат да бъдат полезни на Карлиево в създалата се ситуация.

Жители на Църквище изразиха своите притеснения тежкотоварните камиони да не започнат да минават през тяхното село, за да избегнат тол-системата. Маршрутът от там го позволява така, както и този през село Карлиево.

Продължаваме да следим случващото се по места!

Бъдете отговорни! Останете си в къщи!