Инвалидите от Златица на излет в Чавдар

За трета поредна година председателят на Общинската организация на Съюза на инвалидите в град Златица г-жа Петрана Цакова заведе членовете на летен излет, избирайки красивата местност Света Петка в село Чавдар. Близо 60 души се включиха в излета, по време на който желаещите посетиха параклис Света Петка и Неолитен археологически комплекс „Тополница“.

Излетуващите се подслониха под големият навес, за да се насладят на вкусен обяд, осигурен от р-т „Средногорие“ – Златица. За доброто настроение на включилите се в излета, г-жа Цакова бе осигурила ди джей Петя Анева.

Членовете на златишката инвалидна организация бяха поздравени от страна на домакина – Община Чавдар. От името на кмета на общината г-н Григор Даулов с „Добре дошли!“ те бяха приветствани от г-жа Панка Илиева – главен счетоводител на Община Чавдар.

Поздрав поднесоха и зам.-кмета на Община Златица г-н Илия Македонски и г-жа Анна Ланкова – от името на кмета на Община Златица инж. Стоян Генов.

Г-жа Петрана Цакова изказа най-искрени благодарности към Община Чавдар за гостоприемството, към Община Златица и лично към кмета инж. Стоян Генов за съдействието, осигурения транспорт и отпуснатите финансови средства за провеждането на лятното мероприятие на Клуба.

Подобни мероприятия са особено важни за всички нас„, сподели г-жа Петрана Цакова. „Те са възможност за по-пълноценно общуване на инвалидите, за смяна на обстановката, за удовлетворение от настроението и изживяните емоции„, каза още тя, отново благодарейки на всички, спомогнали излета да бъде проведен и златичани да се забавляват.

Подготви: Петя Чолакова