Има ли яснота за регионалното депо?

На последната общинска сесия в Пирдоп кметът Ангел Геров даде разяснения след зададени въпроси по отношение Регионалното депо за неопасни отпадъци, находящо се на територията на община Златица, като заяви, че до края на седмицата (08.12.2017 г. бел. ред) ще има яснота по въпроса легитимно ли е или не Регионалното сдружение за управление на отпадъците РСУО „Средногорие Еко“. По думите му „Община Златица си играе с огъня“. Кметът на община Пирдоп изказа възмущението си от факта, че Община Златица отказва да предоставя информация и документи на останалите средногорски общини за регионалното депо. Въпросът с легитимността на РСУО „Средногорие ЕКО“ е много сериозен, подчерта г-н Ангел Геров, защото води след себе си много проблеми.

Вчера потърсихме г-н Геров за допълнителна информация, който в телефонен разговор ни уведоми, че има развитие по казуса, но ще разясни какво е то на следващата общинска сесия на ОбС-Пирдоп.

Следващото заседание на пирдопските общински съветници ще се състои на 21.12.1017 г., видно от сайта на Община Пирдоп, където нагледно се качват материалите, за да могат гражданите да се запознаят с тях и да задават своите въпроси. Не пише само къде ще се проведе това заседание, но по думи на запознати, то ще бъде проведено в село Душанци.

http://pirdop.bg/?option=content&content_id=1854&sub=410