Илиан Тодоров отличи ангелите на доброто от Копривщица за благотворителните инициативи в подкрепа на Белодробната болница

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров отличи в инициативата „Доброто в нас“ учителите и учениците от СУ „Любен Каравелов”, гр.Копривщица. Учениците организират благотворителен концерт и благотворителен базар в подкрепа на СБАЛПФЗ – Белодробна болница, гр.София, която в последния ден на 2019 г. претърпя пожар.

Ангелите на доброто – учениците и учителите от училище „Любен Каравелов” подемат редицата благотворителни инициативи след трогателното писмо на Йоана Палавеева в една от социалните мрежи. Йоана Палавеева е дъщеря на д-р Кирил Палавеев, който е родом от Копривщица и е директор на Белодробна болница.

„Споделям това и ви моля за помощ, първо, защото това е болница и всеки ден има стотици хора, които се нуждаят от медицинска помощ и второ, защото директорът на болницата е баща ми. През последните няколко години аз почти не го виждам, защото той и неговият екип правят всичко възможно за тази болница. Тя се превърна в неговия живот, толкова труд е вложил в нея…“
Така започва писмото – апел на Йоана Палавеева, което отваря сърцата на учениците. Копривщенци, дали на България най-големият порив към свободата, за пореден път се обединяват в името на добрата кауза.

Започва акция за набиране на средства под надслов „Добротата е най-прекрасната музика за душата”. Поставени са кутии за дарения на различни места в града, а събраните средства от тях, както и средствата от другите благотворителни инициативи са предадени за възстановяване на болницата.
Йоана Палавеева и ангелите на доброто от училище „Любен Каравелов” са поредното доказателство, че Доброто е в нас и то наистина е най-прекрасната музика за душата!

Областна администрация – Софийска област