Иззеха старинни оръжия и боеприпаси от два адреса в Копривщица

При проведена полицейска операция в Копривщица от криминалисти на ОДМВР-София и РУ-Пирдоп, са намерени и иззети множество предмети с културно- историческа стойност, старинни оръжия и боеприпаси.

В хода на проведена през вчерашния ден полицейска операция са извършени претърсвания на два частни адреса в Копривщица. На първия криминалистите открили множество старинни монети, брошки и елементи от брошки, металотърсач и въздушна пушка, за които обитателят не представил документи за произход.

Множество предмети с културно- историческа стойност служителите на реда открили и при проверката на втория адрес. Иззети са монети, старинни брошки и пръстен, халосни патрони, старинни мечове, саби, пистолети, остриета от брадви, ножове, плик с черен прах, наподобяващ барут и общо 137 боеприпаса. При последвалата проверка на автомобила на обитателя са открити пистолет и старинна монета.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. По двата случая са образувани досъдебни производства. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.