Извършители на кражби са задържани след бързи действия на полицаите в Елин Пелин, Пирдоп и Правец

Около 15.45 часа на 26 април в РУ-Елин Пелин се получил сигнал от управител на местен супермаркет за извършена кражба на хранителни стоки на стойност 90.93 лева. След бързи оперативно-издирвателни действия на полицейските служители извършителят – рецидивист от с. Лесново, скоро бил разкрит и задържан в ареста на районното управление. Инкриминираните вещи са възстановени на собственика. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.

На 27 април около 16.55 часа жителка на с. Челопеч сигнализирала в полицията, че след възникнал спор по телефона е била посетена в дома си от двама нейни съграждани. След размяна на реплики единият от тях откраднал оставените от нея на маса в спалнята две златни гривни и обеци. На адреса веднага били изпратени служители на РУ-Пирдоп. Извършителите са установени и задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 19 часа на 27 април жител на Правец алармирал в полицията за извършена кражба на сумата от 535 лева от ползвания от него автомобил, паркиран отключен на паркинг в града. Служителите на реда реагирали незабавно и в хода на проведените оперативни действия бързо разкрили авторите на посегателството. Двамата рецидивисти са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.