ИВАНОВА, КАЖИ СИ ЗА СИ ЕН ДЖИ?!

От дълго време в средногорското публично пространство се тиражират неистини и фалшиви новини. Целта е да се търсят „виновници“ като под „вола теле“, за да не се търси сметка КОЙ доведе фирма, пряко свързана с Цветан Василев и източването на КТБ в Златица и Средногорието?

Магдалена Иванова често е засичана в компанията на един от собствениците на фирма, чиито интереси пламенно защитава, непрекъснато хвърляйки обвинения срещу Коалиция за устойчиво развитие, забравяйки, че преди години бе участник в мероприятия на Коалицията, проведени в град Златица и сладко похапваше курбан на едно от тях. Явно г-жа Иванова не осъзнава, че с думите и действията си обижда част от своите съграждани, взели участие в дейността на недолюбваната от нея Коалиция, която не един и два пъти сигнализира за закононарушения в Община Златица.

Участници в мероприятие на Коалиция за устойчиво развитие в Златица – сред тях настоящи общински съветници

Видно от непресъхващите хули, които отправя кметицата Магдалена Иванова, тиражирайки чрез местни печатни и електронни медии своите преки и косвени обвинения, тя явно и публично защитава интересите на „Си Ен Джи“ и нейните собственици. Не става ясно, обаче, защо Иванова е толкова ревностен защитник именно на тази фирма?! И с какви средства заплаща публикуването на нейните изказвания по тази тема???

Особено яростно тя и нейни сподвижници се опитват да наложат на местната публика един „разследващ“ материал, в който според тях става дума за „екорекет“, без обаче да покажат нужните документи от прокуратура, съд и прочие, че има влезли в сила присъди по това тяхно обвинение. В същото време Магдалена Иванова отказва да си подаде оставка, въпреки повдигнатите й сериозни обвинения от страна на Специализирано звено „Антикорупция“.

https://nova.bg/news/view/2017/03/16/176632/%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B8-%D1%81-%D0%BE%D0%B1%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5

Регионално електронно издание заблуди, че на „две инстанции съдът отхвърля обвиненията на прокуратурата срещу кмета на Община Златица„?! В последствие се оказа, че това не е вярно и СЗА предстои да внесе обвинителен акт, като уточни, че заради редица пречки разследването е било забавено.

http://epicenter.bg/article/Prokuraturata–Kmetat-na-obshtina-Zlatitsa-e-obvinena-v-prestaplenie-po-sluzhba-oshte-prez-mart-2017-g–/147365/3/0

Или, както казва народната мъдрост: „крадеца вика – дръжте крадеца“.

Дали по този начин златишката кметица не цели да насочи общественото внимание някъде в страни, за да не бъде тя осветена от прожекторите и хората да не питат къде са парите, предназначени за довършване на златишкото училище?

По-важен в случая е отговора на въпроса: какво свързва Магдалена Иванова с фирма, за която медии изнесоха информация, че е взела милиони левове кредити от КТБ?

http://nessebar-news.com/top-news/%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%82%D1%83%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B3%D0%B0%D0%B7-%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%BE/

ВНИМАНИЕ! ВИРТУАЛЕН ГАЗ ВЛЯВО!

„Кметовете от БСП на Златица и Пирдоп – Магдалена Иванова и Цано Цанов, избират фимата „Си Ен Джи Марица” ЕООД за газов оператор на територията на средногорските общини  без конкурс и без обществена поръчка. Екологът от БСП Атанас Костадинов, зам.-министър на МОСВ, изготвя проект за газификация на гражданите от Средногорието, и тъй като е ВИРТУАЛНО, „спомага” за издаване на екоразрешително без ОВОС. Така за сметка на общинските данъкоплатци е осигурена газоразпределителна мрежа от фирма „Си Ен Джи Марица” ООД и макар, че газ няма, през фирмата се вземат от собствениците и над 70 млн. лева невъзвръщаеми кредити от КТБ, които чрез свързани лица се увеличават на 240 млн.лева и днес трябва да ги изплащаме всички ние, българските  данъкоплатци“…

Ясно са посочени взаимовръзките и взаимосвързаностите между Цветан Василев, КТБ, Си Ен Джи. Остава Магдалена Иванова да разясни какво свързва нея с тази група?

През месец юни 2017 г. на лицата Ангел Семерджиев и Светла Тодорова от КЕВР са повдигнати обвинения в престъпления по служба, тъй като от действията им са настъпили вредни последици за крайните потребители на природен газ, изразяващи се в заплащане на по-високи цени от реалните, както се посочва в обвинителния акт. Специализирано звено „Антикорупция“ е установило, че Светла Тодорова не е изпълнила служебните си задължения с цел да набави облага за определени фирми, в това число и за „Си Ен Джи Марица“ ООД – съобщават в-к „Десант“ и dnes.bg.

http://www.desant.net/show-news/40391

https://www.dnes.bg/temida/2017/06/28/prokuraturata-obvini-bivshi-shefove-na-kevr.345753

Резонно е да се зададе въпрос дали Магдалена Иванова също не е нарушила служебните си задължения с цел да набави облага за тази фирма???

Време е прокуратурата да провери КОЙ доведе „Си Ен Джи“ в Златица и защо кметицата Иванова се явява техен публичен защитник, тиражирайки репортаж на НОВА тв, направен след сигнал на съдружник в облагодетелстваната фирма??? Интерес би предизвикал отговора и на въпроса: КОЙ поръча направата на този репортаж, имайки предвид разкритията на журналиста Васил Иванов и това, че сам един от собствениците е предоставил записа, че е бил „изнудван“, т.е. сам го режисирал и монтирал?

Иванова, кажи си за Си Ен Джи…