Ивайло Шопски от „Фермата“ гостува в Златица със своето пътуващо читалище

Патриотично чудо се случи в Златица! За първи път от години насам по случай светлия български Ден на народните будители в Златица бе организирано подобаващо мероприятие. По инициатива на Професионална гимназия „Златица“ (разбирай златишкия техникум), подкрепена от общината, на град Златица гостува пътуващото читалище „Бащино огнище“ на станалия известен с участието си в тв-реалито „Фермата“ журналист Ивайло Шопски.

Освен „Бащино огнище“ се проведе и т. нар. „традиционен“ спортен празник, отново посветен на 1-ви ноеври – Деня на народните будители. Бе изнесена и кратка програма на историческа тема с „жива“ изложба на военни костюми от различни епохи.

Учениците с интерес разгледаха пътуващата изложба на Ивайло Шопски, който поднасяше на всички кратка беседа и отговаряше на множеството зададени му въпроси. Учениците се похвалиха със свой проект на карта, която са изготвили и в която са включили всички паметници, разположени в района. Интерактивната карта е представена от тях на различни организации, като вече е спечелила няколко награди – поясни една от преподавателките от СУ „Св. Св. Паисий Хилендарски“.

Златица днес се посъбуди и се усмихна! Чувстваше се духът на Освобождението! Списание „Средногорски БАГРИ“ излъчи на живо част от събитието. Споделихме в нашата страница във фейсбук и кратка виртуална разходка из пътуващото читалище, в която лично Ивайло Шопски ни разведе и разказа какво съдържа то. Можете да я проследите тук: https://www.facebook.com/1570621682/videos/10216859118581508/?id=1570621682

И тук!

Текст и снимки: Петя ЧОЛАКОВА