„Знакът на българите“ получи проф. дтн инж. Цоло Вутов от областния управител на Софийска област Юлиян Леков

Областният управител на Софийска област Юлиян Леков връчи на проф. дтн инж. Цоло Вутов плакет „Знакът на българите“ на тържественото отбелязване на Деня на миньора в село Мирково. Проф. Вутов е носител и на други отличия на областта: „Заслужил гражданин на Софийска област“ и „Почетен знак на Управителя на Софийска област“.

По повод пищният празник, организиран от „Елаците-Мед“ АД за служителите и жителите на Средногорието, областният управител отправи чрез социалните мрежи своето поздравление:

Честит празник на хората от Мирково и на работещите в Елаците Мед! Днес те отбелязват Деня на миньора с голям концерт за всички местни жители.

Елаците Мед е сред икономическите гиганти не само в Софийска област, но и в цялата страна. А само в Мирково заетите в обогатителното предприятие са около 1000 души.

Пожелавам успех в бъдещите бизнес начинания на ръководството на Елаците Мед и на основателя на Геотехмин професор д-р инженер Цоло Вутов, защото проспериращите предприятия в Софийска област носят по-голяма икономическа сигурност за нейните жители!”.