„Златна есен” позлати парк „Корминеш” в Челопеч

На 1-ви септември в Челопеч се проведе VI-та национална среща на пенсионерите от региона и страната. По идея на кмета на Челопеч инж. Алекси Кесяков в началото на есента на парк „Корминеш” в приятна обстановка се организира тържество, на което се канят хората от златната възраст от Средногорието и не само, за да се позабавляват заедно, да потанцуват и да  общуват. Всеки един пенсионерски клуб от региона получи лична покана от инж. Алекси Кесяков да присъства на празненството.

В тазгодишната златна среща в Челопеч се включиха представители на пенсионерските клубове от Антон, Чавдар, Карлиево, Златица, Челопеч и други. За доброто настроение на всички от община Челопеч бяха поканили шармантната Йорданка Христова, която зарадва всички с невероятните си изпълнения на свои незабравими хитове.

Песента „Незабрава” Йорданка Христова посвети на всички кавалери и техните усмихнати дами, като им пожела все така да бъдат задружни и да празнуват заедно, изказвайки благодарности към организаторите и публиката.

 Букет любимата на поколения българи естрадна изпълнителка получи от пенсионерски клуб Челопеч. От името на ОбА-Челопеч Сашка Вътева ѝ подари традиционна българска погача и красива цветна кошница.

Всички гости бяха посрещнати в Челопеч с питка, мед и шарена сол – по стара българска традиция, с пожелания за здраве, дълголетие и неугасващ ентусиазъм да се веселят и да радват близките си.

В VI-та национална среща „Златна есен” се включиха и членове от клубовете на инвалидите, а също и от военните сдружения. Специално за тях на сцената се изявиха танцьорите от Танцов състав „Българче” към НЧ „Труд и постоянство 1901” – Челопеч. Накрая всички се заловиха на традиционно българско хоро, начело на което се развя българското знаме.

Снимки от събитието: на фейсбук страницата на списание „Средногорски БАГРИ“

Текст и снимки: Петя Чолакова