Златишките борци взеха участие в турнир по класическа борба в Перник

Борците от СК „Стоян Николов“ – Златица взеха участие в петият турнир по класическа борба за купа Иво Ангелов, провел се в зала „Борис Гюдеров“ гр. Перник. Турнирът бе открит от кмета на града в присъствието на плеяда изявени борци от близкото и далечно минало. В надпреварата се включиха 80 деца от 12 български клуба по борба. СК „Стоян Николов“ участва с пет състезатели в категориите деца, момчета и кадети. За участието на златишките борци разказа треньорът им Иван Нешков:

В категория 32 кг. Станислав Ненов допусна две загуби и отпадна от турнира. Кристиян Петров се бори в категория 48 кг. и проведе четири схватки. В първите три Крис постигна победи с тушове. В спорът за златния медал той трябваше да се бори с представителя на домакините „Миньор“ – Перник. Крис се бори достойно, но неговият противник видимо бе по-тежък на килограми и нашият борец трябваше да се задоволи със сребърен медал и второто място.

В категория до 53 кг. Александър Петков загуби в първи кръг и трябваше да се бори за бронзов медал. Алекс загуби и зае пето място. Евгени Петров след едногодишно отсъствие от състезания, се бори в категория 46 кг. Евгени проведе три схватки и след две победи с туш и една загуба той спечели бронзов медал за СК „Стоян Николов“, възраст момчета. При възраст кадети Здравко Димитров загуби в първи кръг и отпадна от състезанието.

На всички медалисти бяха раздадени медали и други материални награди, както и сувенири от домакините на турнира от Община Перник“.