Златичанки покориха сцената на „България търси талант“

Цветанка Георгиева от Златица и нейната красива дъщеря Николина завладяха сцената в 7-ми епизод на тазгодишния сезон на „България търси талант” и грабнаха сърцата на строгото жури. Цветанка Георгиева развива не само таланта на дъщеря си, но и този на други красиви средногорски момичета. Във визитката си в предаването тя споделя:

По професия съм учител. Открих таланта на Нина в един случаен момент в къщи. Забелязах, че пее вярно и започнах да развивам нейния талант. Успях да предам любовта си към фолклора на дъщеря ми и тя реши да продължи да пее автентичен фолклор”.

Николина Георгиева: „От осми клас заминах за София да уча народно пеене и ми беше много трудно да се отделя от мама и тате, защото винаги съм си била с тях. „България търси талант” е страхотна възможност да прекарам повече време с мама и да покажем това, което обичаме да правим заедно. И това е да изпълняваме нашият фолклор и да пеем нашите любими песни“.

При представянето на златишките участнички в „България търси талант“ Катето Евро сподели, че и нейната баба е от Златица, затова много се радва да приветства представители от този град на голямата телевизионна сцена: „И баба ми е от Златица, значи и аз съм от Златица“, бяха думите на чаровницата в журито.

Изумените от изпълнението водещи, възкликнаха: „Няма такъв звук като нашия фолклор. Много силно. Много въздействащо изпълнение”.

Цветелина и Николина Георгиеви от Златица заслужено грабнаха сърцата на публика и жури, получавайки техните аплодисменти и дори сълзи в очите им. Мнението и гласуването на журито:

снимка: Интернет

Ицо Хазарта: Това е от моментите, в които, предполагам и външно ми личи колко недостоен се чувствам да коментирам изпълнение на такова ниво. Вярвам, че с изпълнение като вашето, интереса към българското народно пеене ще продължи да бъде такъв, какъвто трябва да бъде. От мен имате Да!

Славена Вътова: Наистина сте богатство. Това е думата, която може би най-точно приляга. Николина, имаш вълшебен глас. Цветанка, Вие също. И наистина е абсолютна наслада да се слуша това, което вие ни представихте, така че само мога да ви благодаря. Много съм щастлива, че имах възможността да ви чуя и начина да ви се отблагодаря е с моето Да.

Катерина Евро: Много сте прекрасни. И при положение, че това хубаво дете обича фолклора ни и ще пее, и тя ще има деца и ще ги научи и тях пеят. Нищо не е загубено и винаги ще го има нашия фолклор. И това, което ние обичаме да слушаме. От мен, разбира се, имате Да и много поздрави на Златица.

Любен Дилов – син: Много ми хареса това, което правите. Страхотни певици сте. Много е хубаво, че имате общо с образованието и че можете да зареждате децата наоколо. Вие сте чудесни. С четири пъти Да – продължавате напред!

Мнения от зрители:

Nikola KolyovБяха невероятни , следващия път като се явят ще бъде много красиво , ако изпеят “Излел е Дельо Хайдутшн”

Валентина КъневаЧудесни, прекрасни. Наистина трябва да се гордеем с българският фолклор. Трябваше обаче да обявят, че песента е от шопската фолклорна област!

Иванка Савчева ХристоваБлагодаря за чудесното изпълнение! Прекрасни гласове!

Zlatko KafovМистерия,поредният не натиснат изгубен „златен бутон“!!!👼💐💐💐💐💐🥇🥇🥇🥇🥇

Персиан ДимитровТова е истинско пеене Ббраво момичета знам колко труд и колко репетиции и колко време Ви е коствало за тези няколко минути на сцената но вие бяхте истински български лавици на сцената рязкйсахте журито и показахте красотата на българския фолклор и още нещо не се срамувахте за езлезете с Български носии в национален ефир а наплотив вие ги облякохте показахте красотата на носиите и съм сигурен че сте се почувствали гордо когато сте облекли нашата носия Шопския двуглас ви се получи много добре гласовете са ви чного добри артикулация на ниво стоика , отвор на устата всичко беше отлично Браво продължавайте момичета не спирайтеее…….

Silvena DenchevaСтрахотни са. Заслужаваха златен бутон.

Любена АтанасоваНай-красивата музика и красиви гласове!❤️

Unikalno SladkataСълзи от доброто изпълнение,наистина бг фолклора е единствен в света!

Ивайло Козарев НовНародната музика над всичко! Няма музика която да се изпълнява толкова трудно! Няма по велика музика от нашата, виждали сме да се пее с лекота английска музика но малцина могат народно! Нашата музика е изключително трудна! 🙂

Диди ИвановаКосмически гласове! Галактически! Как да не се гордеем, че сме българи, щом ги има тях – българските уникални гласове и фолклор, неповторими и несравними!Дано има още много такива, като тези българки! Благодаря им от сърце!❤🇧🇬❤🇧🇬❤

Още на: „България търси талант“