Златичани без вода сутрин, а ВиК налива питейна вода в цистерни

Златичани възроптаха в социалните мрежи, че нямат вода докато от ВиК пълнят водоноски с питейна в края на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“. Приложени са и снимки от абсурдното действие. Не става ясно чии сметки ще отчетат този разход и кой ще го плати, но предположението е, че ще е за сметка на златичани. И в централната градска част (междублоковото пространство) отново на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ тази сутрин нямаше вода, без да има видима причина за това – от няколко дни валежите са обилни. Да разрешиш една водна криза, създавайки друга такава е не само нелепо, но и абсурдно.

Снимка: Georgi Ignatov с надпис „Тази сутрин“

Тези водоноски биха могли да се пълнят и на „Спасовото кладенче“, където водата е изобилна, но най-вероятно оттам няма как налятата вода да бъде платена от гражданите. Гражданите очакват адекватни действия от страна на ОбА-Златица за прекратяване на тази абсурдна ситуация. Част от коментарите на възмутените златичани:

ТИНКА БАЧЕВА Хората лайкват, ама какво? Това, че цистерни се пълнят с питейна вода и ние по 10 пъти на ден нямаме вода ли? Само на не повече от 10 метра тече денонощно чешма с изворна вода. Толкова ли е трудно тази цистерна да се пълни от там? Ама на кого ли му пука?

Нели Божинова Да пълниш цистерна с питейна вода,а квартала да няма вода за пиене!!!!

Петя Чолакова Цяла сутрин отново нямахме вода и се чудех каква ли е причината при положение, че вали от няколко дни. Видимо е каква е. Въпросът ми е на нас ще ни карат ли вода, или да хващаме менците и на „Спасовото“, ако и то не е заприщено. И кой ли ще плаща тази питейна вода, наливана в цистерни от ВиК – ние ли? Що не наливат от Спасовото кладенче е явно труден въпрос, на който отговора е много простичък – няма как да ни я таксуват там. Хайде, пълнете басейните, че сметките ще са набъбнали. И се запасете с вода, че както е тръгнало всяка сутрин ще си поливаме да се умием преди тръгване за работа. Пълен абсурд!