Златица – помийна яма???

Граждани на Златица са заснели поредното замърсяване в общината и задават своите въпроси, изразявайки възмущението си от безхаберието на общинската власт.

На 16.10.2018 г. Д. Иванова е снимала изливането на отпадъчни води в непосредствена близост до ул. „Стара планина“.

„Какво се случва…? Редно ли е според вас, камионът с отпадъчни води да се изсипва в непосредствена близост до ул. Стара планина???“ – пита Д. Иванова.

B. Ts.: „А докато излизаше тази същата „отпадна вода“ от шахтата никой не мрънка и снима. То хубаво, че кметицата е изпратила фирма да отпуши шахтите, а какви ли са й нарежданията към тази фирма – питайте нея!“…

D. H.: Поредното безобразие в Златица!

„Златица не е помийна яма“ – очаква се това да е новото мото за следващите избори, което да замени „Златица не се продава“, използвано от БСП, за да наложат своя кандидат за кмет Магдалена Иванова, внушавайки, че нейните опоненти имат намерение да „продадат“ общината. След тригодишното кметуване на Магдалена Иванова стана ясно, че Община Златица няма да бъде продавана от нея, а превърната в място, невъзможно за живеене…

Припомняме, че при управлението на Магдалена Иванова от златишкото училище изчезнаха финансови средства, предназначени за неговото довършване, заради което прокуратурата наложи на Иванова мярка за неотклонение – парична гаранция в размер на 10 хиляди лева и повдигна съответните обвинения. СЗ „Антикорупция“ продължава да събира доказателства и подготвя внасяне на обвинителен акт. Забавянето се дължи на пречки след отказа на съда да острани Магдалена Иванова от поста кмет, което затруднява работата на антикорупционните специалисти.

Резултатът от управлението на Магдалена Иванова в Златица е очеваден, а БСП-Златица с председател Стоянка Балова отказват да поеме политическа отговорност за тежкото състояние на общината и предприеме съответните действия за снемане на доверие от нея.

Редно ли е, госпожо кмет??? Гражданите очакват ОбА-Златица да предприеме необходимите действия за установяване на замърсяването, както и мерки за недопускане на подобни прояви в бъдеще. Гражданите може и да не дочакат адекватни действия и мерки от страна на управляващата златишката община, но будно изразяват своята гражданска позиция относно ежедневните нередности в нея.

Източник: