За 1 юни децата от Мирково получиха нова детска площадка

Придобивката е финансирана по Благотворителна програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН

Децата от с. Мирково посрещнаха един от най-старите и най-весели празници в света – Деня на детето, с нова площадка за игри, изградена по Благотворителна програма „Българските добродетели“ от Група ГЕОТЕХМИН.

Детската площадка е възстановено бивше любимо място за игри на малчуганите в близост до чешма „Алиовец“ и сега, изцяло новопостроена, с интересни съоръжения, ще носи още повече радост на малките палавници.

Уредите за игра са специално подбрани, така че да дават възможност за моторното развитие на децата, да тренират техния баланс, равновесие и координация и под формата на игри да могат да изследват и развиват и познавателните си умения.

В празничната утрин на 1 юни новата придобивка бе осветена с тържествен водосвет от отец Йоан Алексиев. На събитието по повод откриването ѝ присъстваха учители и деца от ДГ „Дора Габе“, кметът г-жа Цветанка Йотина, зам.-кметът Велко Лисев, секретарят на Общината Цвета Попова, представители на общинска администрация и ОбС – Мирково. Сред официалните лица бяха и представителите на дарителите – г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на „Геотехмин“ ООД, инж. Славей Иванов, зам.-генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ и изпълнителят на обекта инж. Иван Велин, управител на фирма „Транс Билд“.

„Днес е специален ден, в който показваме нашата грижа към най-малките, а това съумяхме да направим благодарение на Благотворителна програма „Българските добродетели” на Група ГЕОТЕХМИН, с компаниите Геотехмин, Елаците-Мед, Геотрейдинг и Геострой. С качествено и бързо изпълнение, управителят на фирма „ТрансБилд” инж. Иван Велин даде възможност нашите малки палавници да се радват на това бижу, което успяхме да съградим заедно, в рамките на няколко месеца. Специални благодарности към проф. дтн инж. Цоло Вутов за тази благотворителна програма, с помощта на която, в района на Средногорието, бяха реализирани и продължават да се реализират много инициативи. На всички мирковчани искам да честитя поредната придобивка и да кажа, че когато сме заедно и сплотени, нещата се случват качествено и с успех!“, каза в словото си Цветанка Йотина.

Кметът Йотина сподели, че предстои завършването на още един важен за Мирково и Средногорието обект по същата програма – Музей за археологическа и етнографска експозиция „Мирково – вчера и днес“, който също ще бъде открит през настоящата година. Тя пожела на най-малките жители на общината да растат здрави и безгрижни в едно мирно и добро общество и да се радват на този специален жест към тях.  

 „Скъпи деца, за мен е чест и удоволствие да открием днес, на 1 юни, тази нова площадка с нови съоръжения за забавление и игри“, приветства най-малките жители на Мирково Доминик Хамерс. „Тя е реализирана с финансовата подкрепа на програма „Българските добродетели”, основана от проф. дтн инж. Цоло Вутов. Този проект е част от програмата, която имаме с община Мирково и цели подобряване качеството на живот на жителите на общината. Знаете, през годините сме имали и други проекти и ще се радвам скоро да открием и нови обекти“, каза той и пожела весел празник на децата и да се радват на новата придобивка.

Изпълнителят на проекта инж. Иван Велин сподели, че в изграждането на детската площадка е вложил много емоции и чувства. „Тук, около чешма „Алиовец” са отраснали и моите деца, а моят дядо, който е бил кмет, е имал специално отношение към тази чешма. Така че, освен с качество, обектът беше изпълнен със сърце и с любов от моя страна“, разказа той.  

Площадката бе открита с прерязване на трикольорната лента от Цветанка Йотина, Доминик Хамерс, инж. Славей Иванов и Иван Велин.

Краят на събитието беше отбелязан с кратка програма от песни и стихове, изпълнена от децата от ДГ „Дора Габе”, а от Община Мирково им връчиха подаръци за спомен.