За поредна година Геотехмин подари книги на читалища и училища от Средногорието и Етрополе

Предвеликденско, Геотехмин ООД за поредна година дари книги на читалищата и училищата от регион Средногорие и Етрополе. Дългогодишната инициатива цели подпомагане библиотечната дейност на читалищата и учебните заведения, като предоставените заглавия са предимно на историческа тематика.

Инициативата се осъществява със съдействието на Издателство „Захари Стоянов“, създадено през 1997 г., издаващо и преиздаващо постоянно върховни творби на отечествената литературна класика, както и нови оригинални книги на съвременни български писатели.

Сред тазгодишните подбрани заглавия и автори, дарени от Геотехмин ООД, са: „Кървава песен“ на Пенчо Славейков, „Време за разхвърляне на камъни“ на Николай Хайтов, Христо Ботев и неговата емблематична „Борба“, Петко Славейков, Иван Вазов, „Орфей“ на Иван Маразов и Иван Гранитски, и други.

Надарените институции изказаха своята благодарност към Геотехмин ООД за дългогодишната им дарителска дейност в областта на книгоиздаването и библиотечното дело.

НЧ „Културен подем – 2020“, с. Мирково: „Благодарим сърдечно на „ГЕОТЕХМИН“ ООД за поредното дарение от прекрасни книги! Заповядайте в Читателския кът на Спортния комплекс, за да се насладите на тези и още много други стойностни заглавия“.

НЧ „Труд и постоянство 1901“, с. Челопеч: „Библиотечния фонд на читалищната библиотека бе попълнен с нови книги, дарение от „ГЕОТЕХМИН “ ООД. Благодарим от сърце за щедрия дарителски жест! Дарените книги ще допринесат за популяризирането на българското културно наследство. Инвестицията в културата днес е хуманен акт, с които да се гордеем от постигнатото утре . Каним читателите да посетят библиотеката, да разгледат и да си изберат книга“.