Засилен интерес към тенисът на маса в Челопеч

От началото на месец юли в Спортен комплекс „Хармония“ стартираха безплатни тренировки по тенис на маса за деца. Равносметката за изминалите 2 месеца е, че има голямо желание от страна на децата да практикуват този динамичен и интересен спорт. Факт е, че желаещи деца има не само от община Челопеч, а и от още 3 общини в района на Средногорието. Треньорът Павлин Михов споделя:

Нашата идея е да развием клуб по тенис на маса в община Челопеч, който след години да изкара състезатели от всички възрастови групи и те да бъдат от най – добрите в България.

Бих искал да отбележа, че получавам много запитвания относно това дали има определена бройка деца, които могат да спортуват. При нас могат да тренират неограничен брой деца. Стига да имат желание винаги са добре дошли. На този етап групата, която тренирам е предимно от момчета, но се надявам след започване на учебната година да сформираме и група от момичета.

Чудесните условия, които общината осигурява са причината да има толкова желаещи деца да спортуват. Тренираме между 3 и 4 пъти седмично, като обмислям след започването на учебната година да разширим графика, с което децата да имат по голяма възможност за израстване.

Моите лични цели са да съхраним това, което имаме – а именно всички деца, които стартираха още в самото начало, да ги развием като състезатели, и същевременно да сформираме още подготвителни групи. Според мен изключително важен фактор е комуникацията между треньор, родители и деца. Отворен съм и към идеи за развитието на децата извън залата. За мен като треньор е важно децата да бъдат както добри в залата, така и извън нея.