Започна второто издание на проекта „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ в Панагюрище

Второто издание на проекта „Бизнес академия за стартиращи предприемачи – BASE“ стартира снощи в Панагюрище. Инициативата за обучението в бунтовния град  е на Индустриален клъстер „Средногорие”, в партньорство с Община Панагюрище, „Асарел-Медет”АД и фондация „Америка за България”. От името на организаторите Надя Захариева – програмен директор на фондация „Америка за България”, приветства участниците и обясни, че до момента над 200 души са завършили курса.

Обучението на курсистите ще продължи 12 седмици, като в края му жури ще класира и награди трите най-добри бизнес идеи. По време на курса лекции и презентации ще имат успели предприемачи и експерти, като акцентът ще бъде върху изграждане на умения за планиране, презентация, реклама и развитие на бизнес идеята.

Първото издание на BASE в Панагюрище се проведе през миналата година, като в обочението се включиха 21 бъдещи предприемачи. Тогава бяха отличени идеи за сладкарска работилница, за Еко ателие за бижута от стъкло и агенция за доставка по домовете.