Задържан за жестоко убийство в село Антон

От радио „Ауреа“ съобщиха в началото на деня за жестоко убийство в село Антон, за което е задържан известен антончанин, а брат му е обявен за общонационално издирване. Информация за жестокото убийство на 28-годишен пастир от Копривщица в Антон пуснаха и националните медии, като статията на бТВ съобщава, че задържаният е един от най-големите арендатори на земи в Средногорието.

Официална информация от ОДМВР: Около 22.30 часа на 6 февруари на тел. 112 е подаден сигнал за мъж в безпомощно състояние на улица в с. Антон. Екип на Спешна помощ е констатирал смъртта му. При огледа на местопроизшествието по тялото на 28-годишния мъж са открити следи от насилие. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК, Раздел I: Убийство – Който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години.

С оглед изясняване на съпричастността му, за срок до 24 часа е задържан жител на селото. Активните действия по разследването продължават под ръководството на Софийска окръжна прокуратура.

28-годишният мъж от Копривщица се е грижил за животновъдното стопанство на сочения за негов убиец, от няколко години. Крупният антонски арендатор е привлечен като обвиняем с постановление на прокурор.