Задържани са петима шофьори, употребили алкохол

РУ-Пирдоп: Около 1.05 часа в петъчната нощ, на ул. „Сергей Румянцев“, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Нисан Терано“, управляван от жител на Пирдоп. При тестването на водача с дрегер, уредът отчел 1.77 промила алкохол. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ-Елин Пелин: Около 1.15 часа в нощта срещу събота, в с. Нови хан, автопатрул предприел проверка на лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от жител на София. Водачът е задържан за срок до 24 часа, след като при тестването му с дрегер, в пробата му били отчетени 1.56 промила алкохол. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ-Самоков: Около 1.40 часа в съботната нощ, на ул. „Търговска“, полицейски екип спрял и проверил лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от жител на с. Райово. Униформените изпробвали водача с дрегер, при което уредът отчел 2.26 промила алкохол. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. 

Почерпен шофьор попаднал в полезрението на пътните полицаи и в неделя вечерта. Към 21.15 часа, на ул. „Проф. Васил Захариев“ униформените спрели и проверили лек автомобил „Алфа Ромео“. Водачът бил изпробван с дрегер и задържан в полицейския арест, след като в пробата му били отчетени 2.02 промила алкохол.

Срещу двамата нарушители са започнати бързи производства за престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ-Ихтиман: Около 12.05 часа в неделя, в с. Вакарел, автопатрул извършил проверка на товарен автомобил „Ситроен Джъмпер“, управляван от жителка на селото. При тестването на водачката за употреба на алкохол дрегерът отчел 2.25 промила. Нарушителката е задържана за срок до 24 часа срещу нея е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.