Задържани са петима нарушители на правилата за движение по пътищата

РУ-Пирдоп: Около 13.15 часа на 8 януари, в с. Чавдар, полицейски екип спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“. От извършените справки се установило, че поставените на колата регистрационни табели са издадени за друго МПС. 60-годишният водач от същото село е  задържан за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 345, ал.1 от НК.

РУ-Правец: Около 16.20 часа на 7 януари, в района на с. Джурово, автопатрул спрял и проверил лек автомобил „Опел Корса“. От извършените справки е установено, че 18-годишният шофьор от Луковит е неправоспособен водач и управлява в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Задържан е за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343В от НК.

Около 21.45 часа същия ден, в района на с. Разлив, автопатрул предприел проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“. 35-годишният водач от същото село бил тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел 1.6 промила алкохол в пробата му. Образувано е досъдебно производство.

РУ-Ботевград: Около 21.20 часа на 7 януари, в с. Трудовец, автопатрул спрял и проверил лек автомобил „Субару“. 33-годишният водач от същото село бил тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел 1.28 промила алкохол в пробата му. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343В от НК.

РУ-Своге: Около 23.30 часа на 8 януари, в района на с. Реброво, автопатрул спрял и проверил лек автомобил „Хонда“, управляван от жител на Божурище. 30-годишният водач бил изпробван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като в издишания от него въздух били отчетени 1.26 промила алкохол. Срещу нарушителя е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

Информация: ОДМВР