„Живият пламък” на „Родолюбие” тази година ще гори в Челопеч

PIA-News публикува информация за лауреатите от Националният фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие. – 2019 г. в статия със заглавие: „Живият пламък“ на „Родолюбие тази година ще гори в село Челопеч“. Челопешките сладкогласни певици от „Средногорски звън“ и „Средногорски звън – джуниър“ завоюваха съответно първо и второ място в своите възрастови категории, както и:

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА НА НФ „РОДОЛЮБИЕ‘ 2019” СТАТУЕТКА „ЖИВИЯТ ПЛАМЪК “,  ПАРИЧНА НАГРАДА И ДИПЛОМ
Вокална група „Средногорски звън“ – село Челопеч; музикален ръководител Невелина Сараджова.

НАГРАДА ЗА МУЗИКАЛЕН РЪКОВОДИТЕЛ – ПАРИЧНА НАГРАДА, ПЛАКЕТ И ДИПЛОМ НА ИМЕТО НА „АННА ГЛАВЧЕВА“
Невелина Сараджова – музикален ръководител на Вокална група „Средногорски звън“ – село Челопеч.

Още по темата от PIA-News: „Тържествена атмосфера изпълваше Театър Дом – паметник и във втория финален ден на Националният фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие”. Датата на събитието, 21 април, съвпадна и с един от най – хубавите пролетни празници – Цветница.

В продължение на два дни, повече от 320 млади изпълнители пяха с любов за родината и показаха, че възрожденското богатство ще бъде съхранено и в бъдеще. Изпълненията на младите таланти бяха оценявани от професионално жури с председател  ДОЦ. ЕТИЕН ЛЕВИ и членове КРАСИМИР ГЮЛМЕЗОВ, МАЯ РАЙКОВА и ДОЧКА КАЦАРЕВА Паралелно с професионалното жури, изпълненията на участниците ще се оценяват и от детско жури в състав ВИКТОРИЯ МАНЕВА и КРИСТИНА ВЕЛЕВА.

Родолюбивият форум завърши с официална церемония по награждаване, на която се раздадоха дипломи и медали за участниците, както и специалната награда на фестивала „Живият пламък”. Тазгодишните носители са дарованията от ВГ „Средногорски звън“  от село Челопеч, с музикален ръководител Невелина Сараджова.

Но най – важното не бяха наградите, а обичта и гордостта, които струяха и от изпълнителите и от публиката при всяко изпълнение на българска патриотична песен. Защото живо е чувството за национална принадлежност, а който не познава и не тачи своята музика, е обречен на забрава.

Информация: PIA-News