Елаците-Мед АД дари нова кола за „Домашен социален патронаж“ в Община Златица

Над 150 души ще ползват придобивката, получена в рамките на програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН

Над 150 души от община Златица, които ползват услугите на домашния социален патронаж, ще получават доставка на храна и с чисто нова кола „Рено експрес“, дарение от Елаците-Мед в рамките на Благотворителна програма „Българските добродетели“.

Доставките за възрастните хора ще продължат и със сегашните две коли, като се обхващат и селата Карлиево, Църквище и Петрич.

Кметът на община Златица инж. Любомир Цветков връчи благодарствен сертификат на изпълнителния директор на Елаците-Мед АД инж. Драгомир Драганов и сподели: „Това е благородна кауза, която община Златица осъществява съвместно с Елаците-Мед. Благодаря на всички вас за дългосрочното сътрудничество.“ Инж. Драганов предаде ключовете за колата на кмета на общината.

Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин,  поздрави гражданите на Златица с новата придобивка от името на проф. дтн инж. Цоло Вутов и четирите дружества основатели на програма „Българските добродетели: „Това е една от каузите ни със социално въздействие и дългосрочна полза за хората, които използват тази услуга. Нека припомним, че това е втора такава кола, след като проф. Цоло Вутов с лични средства дари автомобил и за социалния патронаж на община Мирково.“

Г-жа Нонка Неделева, управител на „Домашен социален патронаж“, община Златица изрази специална благодарност към дарителите, защото по този начин ще се подобри качеството на услугата, от която се възползват хора в пенсионна възраст и социално слаби по програма „Осигуряване на топъл обяд в община Златица“. Тя допълни, че с всяка изминала година, потребителите се увеличават и новият автомобил ще е изключително ценен за нуждите на социалния патронаж.

Придобивката бе осветена от отец Йордан Георгиев, които извърши тържествен водосвет за здраве и безаварийна работа на новия автомобил. На събитието присъстваха също д-р инж. Ивайло Николов, генерален директор на Елаците-Мед АД, инж. Славей Иванов, зам.-генерален директор „Производство“ на Елаците-Мед АД, зам.-кметът на община Златица Илия Македонски, представители на общинска администрация, фирмите дарители и граждани.