Екс-депутатът Лало Кирилов с дарение за пирдопската библиотека

С пост в социалните мрежи, екс-депутатът Лало Кирилов съобщава, че е направил дарение на библиотеката към НЧ „Напредък-1869“ – град Пирдоп. Сред дарените книги са „Скандал“ и „Триумфът на кучките“ от Венета Райкова, „Пощенска кутия за мръсни приказки“, „Смъртният грях“ от Мария Грунд, „Седем градски гряха“ от Благой Иванов, „Изкуството на общуването“ от Лейл Лоундз, „33 до мечтата“ на Наталия Кобилкина, „Човекът в търсене на висш смисъл“ и други:

По исторически данни, към 1850 год., в Пирдоп са съществували две библиотеки. По-малката, училищната, по-късно е била основа за създаване на читалищна библиотека, с назначен библиотекар Алипи Влайков, брат на писателя Т. Г. Влайков. През годините тази институция се утвърждава, като духовен център за знания и достъп до писаното слово.На 30.08.21 г., със съзнанието за обществен дълг и емоционална обвързаност, дарих избрани книги, с разнообразна тематика. Моето участие при опазване на градската традиция и съхранение духа на дома на книгата в Пирдоп, е подтикнато от лична убеденост за равен достъп до знания и възможност за потапяне в магичния свят на книгите.Пожелавам на пирдопчани здраве, успешни дни и спокойни часове, пред любима книга!Благодаря на читалищните дейци и служителите на Библиотеката за предоставената възможност и съдействието!“.

От името на Библиотека Пирдоп отново в социалните мрежи му благодари Захаринка Zaharina Bodurova:
„С благодарност към г-н Лало Кирилов, който на 30.08 направи дарение от 133 книги от различни жанрове на библиотеката, които ще представляват интерес за нашите читатели“.