Д-р инж. Илия Гърков участва в предаване за младите

Директорът на „Дънди Прешъс Металс“ за Челопеч и Крумовград д-р инж. Илия Гърков гостува в предаване на Together Bulgaria. В интервю на Георги Георгиев, д-р Гърков отговори на въпроси за добива на метали, употребата на златото, фондовата борса и космоса. Заедно със сина си Борис Гърков застанаха зад мотото „Успешните хора четат книги“.

В интервюто д-р Гърков представя своя житейски и професионален път: „Роден съм в Златица, живея в град Златица, който е на 70-75 км. от София. Семейството ми е там. Там са израсли децата ми. Учил съм в Златица. Средното си образование завърших в гимназията в Пирдоп – съседният град… Минен инженер съм. Специалностите са ми няколко – разработка, геотехнологии, взривно дело. Това са нещата, които са ме интересували и продължват да ме интересуват…“.

По повод „ДПМ“ инж. Гърков каза: „Публичните компании, това са компаниите, които се търгуват на фондовите борси, са едни от най-прозрачните компании. Освен всички видове други проверки, инспекции, отговорности, задължения и т.н., фондовата борса си има свой начин да проверява и да поддържа прозрачност. Бизнес, който е листван на фондова борса е прозрачен бизнес. Там ти няма как да скриеш пари. Моят избор е да работя именно в такава компания, която е листвана на фондова борса. Най-важното нещо в този тип компании е доверието. Излъжеш ли – ти отиваш на кино!“…

Интервюто на д-р инж. Илия Гърков можете да проследите на YouTube: „За златодобива – За младите с гости Илия Гърков“.

снимка от фейскбука на Георги Георгиев