Дядо Коледа и Снежанка посетиха парк „Дядовата ръкавичка“ в Златица

На 15-ти декември от 17.00 ч. в Златица се състоя Празничен концерт, организиран от Община Златица, в който взеха участие новосформираната Вокална група „Златица“ с ръководител Невелина Сараджова и танцьорите на Събина Делова от Фолклорен клуб „Средногорие“. Програмата бе обогатена от изпълнението на Невелина Сараджова в акомпанимент на Тодор Цачев със саксофон. Те поднесоха на публиката песента „Бяла Коледа”.

Специално за децата гости на концерта бяха Дядо Коледа и Снежанка, за които от общината бяха осигурили красив двоен трон, за да могат те да се насладят на танците и песните, както и да зарадват всички деца с подаръци.

Приветствие към присъстващите от името на Община Златица поднесе зам.-кмета Илия Македонски, който използва случая да честити рождения ден на Събина Делова, поднасяйки ѝ голям букет червени рози, акцентирайки на дългогодишната ѝ дейност в областта на фолклора и работата ѝ с деца.

Букет от общината бе връчен и на Невелина Сараджова, която освен изпълнител, бе и водещ на концерта.

Тържеството завърши със запалване светлините на естествената елха, която украсяваше сценичното пространство в парка. Децата с радост се включива в призива на г-н Македонски заедно да отброят от 10 до 1, за да грейне красивата елха в разноцветни светлини. Пъстроцветна заря озари и небето над парка в този така чакан от децата момент. Всички използваха възможността да си направят снимки с дядо Коледа, Снежанка и елхата.

Празничният концерт, организиран от Община Златица в парк „Дядовата Ръкавичка“ бе своеобразен старт на коледно-новогодишните тържества в общината.

Кметът инж. Стоян Генов не присъства лично, но в своя фейсбук-профил написа: „Весели празници! Пътуване и неотложни ангажименти ми попречиха да пристигна на време за този прекрасен празник.Благодаря на децата и на всички участници в концерта!Нека превърнем в традиция това събитие в навечерието на Коледните и Новогодишни празници на това красиво кътче от нашия обичан град.Благодаря на г-жа Невелина Сараджова, г-н Тодор Цачев и на рожденичката г-жа Събина Делова! Поздравления към екипа на Общинска администрация за украсата и организацията на чудесния празник! Тръгнал дядо за Златица, загубил си ръкавица… Щастливи Коледни и Новогодишни празници!“.

Коледното тържество на Община Златица бе осъществено с финансовата подкрепа на дарители, сред които „Елаците-Мед“ АД!