„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД получи награда в категория „Най-щедър дарител“

На шестнадесетата поредна церемония, организирана от Български дарителски форум, провела се на 7-ми декември, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД получи награда в категория „Най-щедър дарител“. Акцент на мероприятието бяха обединените дарителски усилия през 2020 г. в борбата с ковид-пандемията – здравните и социални проблеми, породени от нея.

През 2020 г. „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ АД е дарила над 1,7 млн. лв. в подкрепа на благоустрояването на общините Челопеч, Чавдар и Златица и е подпомогнала устойчивото развитие и на съседните населени места от региона на Средногорието, чрез финансова подкрепа за инфраструктури проекти,  социални и културни дейности. Компанията запазва подхода си да подпомага различни граждански инициативи и организации, да инвестира в образование и да подкрепя спортни инициативи. Голяма част от дарените средства през 2020 година са насочени за здравеопазване в полза на МБАЛ Пирдоп, МБАЛ Живот + Крумовград, „Майчин дом“ и центровете за спешна медицинска помощ в София и регионите на дейност на дружеството.

Наградата от Емилия Шушарова, секретар на Народно читалище „Любен Каравелов – 1897“ с. Куртово Конаре, получи лично проф. д-р инж. Илия Гърков, изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс“ в България.

Наградата, която получихме тази вечер не ни носи просто удовлетворение и гордост. Тя е едно огромно задължение и отговорност, особено в тези тежки и предизвикателни времена. Ангажиментът, който мога да поема, е да не спираме. Не спирайте и Вие – приятели и съмишленици!“, с вълнение сподели г-н Гърков.

Припомняме, че през годините двете дружества на „Дънди Прешъс Металс“ в България бяха многократно отличавани в различни категории на кокурса „Корпоративен дарител“. За първи път през 2013 г. „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД получи награда в категорията „Най-голям обем финансови дарения“. През 2014, 2015, 2017, 2018 и 2020 г. Дружеството в Челопеч запази мястото си в същата категория. 2014 г. „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД и през 2020 г. „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД получиха награда „Най-щедър дарител“, от категорията, в която беше отличена и тази година. По-рано през 2018 г. „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД беше отличена в категорията „Най-добра дарителска програма на местен дарител“.