ДПМ и ПГ „Златица“ стартираха практиката по програмата за дуално обучение

На 13 февруари официално стартира практическата част в програмата за дуално обучение с учениците от Професионална гимназия „Златица“. Това е основен етап в реализирането на програмата, която цели изграждане на практически умения на учениците от ПГ „Златица“. Инициативата е създадена през 2017 г. от местни фирми и златишката гимназия. В последствие към проекта се присъединява Община Златица.

„Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД прие четирима десетокласника, които през следващите шест месеца всеки четвъртък ще придобиват практически опит и ще се обучават в минното предприятие. Придружени от директора на учебното заведение – Величка Баланова – учениците бяха посрещнати в Информационния център на компанията от Ивана Пенчева, бизнес партньор към отдел Човешки ресурси и администрация, която активно се занимава с обучителната програма и Кирил Георгиев, Главен инженер „Поддръжка“, в чийто отдел учениците ще се обучават.

Д-р инж. Илия Гърков, Изпълнителен директор на Дънди Прешъс Металс за България, провокира учениците към началото на новия етап в живота им като предложи да си изтеглят късмети. В непосредствен разговор той заяви готовността на компанията да подпомага младежите в трупането на знания и опит. Прикани ги да бъдат любопитни да задават въпроси.

Г-н Гърков поднесе подарък – раници с логото на компанията на възпитаниците от професионалната гимназия и им пожела успех в новото начинание. „Идвате в компания на световно ниво. В момента имате предимството да учите всичко това на български език и то в района, в който сте родени и живеете. Това е първият ви опит в живота, надявам се, че ще успеете да придобиете полезни знания от колегите.

„Бъдете мотивирани и устремени“ – завърши приветствието си д-р инж. Илия Гърков. За запознаване с Дънди Прешъс Металс и дейностите по добив и преработка беше представено от отдел „Комуникации“. То събуди голям интерес и предизвика много въпроси.

Денят на учениците продължи със запознаване с правилата за безопасност, начален инструктаж и представяне на екипа на Ремонтно-механичен цех, където учениците ще провеждат практиката си.

По информация на: ДПМ-Челопеч