Достойно представяне на златишките борци в Загреб

В град Загреб, столицата на Хърватия, се проведе Европейско първенство по борба за момчета до 15 години. В състава на националния отбор на България бяха включени и двама представители на СК „Стоян Николов” – Златица, които се представиха достойно в своите категории. За представянето на златишките борци разказа треньорът им Иван Нешков:

„Въпреки, че е с две години по-малък от своите противници, Станислав Димитров, състезаващ се в категория 44 кг, се представи много достойно. В първи кръг след като губеше в първата част, Стаси успя да се мобилизира и да победи с туш противника си от Гърция. Във втори кръг бе победен от бореца на Унгария, който достигна до финала. В репесажа Станислав бе победен от противника си от Румъния. В крайното класиране Станислав зае осмо място, с което допринесе за доброто отборно класиране на националният отбор на България, 6-то място от 28 държави.

Кристиян Петков се състезава в категория 52 кг. Имаше за противник борец от Армения, от който загуби и зае 14-то място от 24 състезатели в тази категория.

Използвам случая от името на СК „Стоян Николов” да изкажа благодарност на г-н Мариян Медаров – управител на фирма „Девон груп” – Златица за оказаната финансова подкрепа при пътуването и престоя ни в град Загреб, Хърватия“.