Димитър Въжаров връчи на Михаил Белчев статуетка „Дървото на надеждата“

На 05.06.2023 г. в Челопеч стартира празничната културна седмица, чиято кулминация е празника на общината – Пресвета Неделя! Началото бе с представяне на творческия портрет на поп певеца, композитор, поет и режисьор Михаил Белчев, който стана и първия носител на новоучредената награда на Община Челопеч. Статуетката „Дървото на надеждата“ бе връчена на г-н Белчев лично от председателя на ОбС-Челопеч г-н Димитър Въжаров.

Мероприятието откриха децата от ВГ „Челопешка чучулига“ към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с.Челопеч, а специален поздрав отправиха момичетата от ВГ „Средногорски звън“ с химна на арт срещите – песента „Дървото на надеждата“.

Водещият на рубриката „Любими песни за любими хора“ в БГ радио Атанас Стоянов представи новоучредените статуетки „Дървото на надеждата“ и едни от най-известните произведения на г-н Белчев. Мотото на представянето бе „Пътуване през времето“. Михаил Белчев сподели с челопешката публика спомени от своето творческо пътуване, останали завинаги в сърцето му.

Семейство Белчеви изпълниха най-новата си песен, която все още няма име.

Информация: Община Челопеч