Депутатът от Пирдоп Лало Кирилов напуска БСП

Шестима депутати от БСП обявиха днес, че напускат парламентарната група на БСП, петима от тях напускат и партията. Сред тях е и депутатът от Пирдоп Лало Кирилов. Наред с него БСП напускат още – Красимир Янков, Николай Иванов, Георги Андреев и Димитър Стоянов. Валери Жаблянов напуска само парламентарната група, но засега остава член на столетницата. Днес шестимата официално обявиха своето решение от трибунката в кулоарите на Парламента.

„Прекратяваме членството си в БСП, но оставаме социалисти“, заяви Красимир Янков, допълвайки, че мотив за това е подмяната на идейния образ на партията, довел до липса на идентификацията ѝ.

Шестимата остават депутати до края на мандата, за да изпълнят поетите ангажиментки към своите избиратели. Припомняме, че Красимир Янков и Валери Жаблянов бяха кандидати за лидерския пост в БСП, спечелен от Корнелия Нинова. Красимир Янков събра 1118 гласа подкрепа, а Валери Жаблянов 759. След проведеното преди дни гласуване на 50-тия конгрес на БСП, двамата не събраха нужните им гласове, за да влязат в Националния партиен съвет.

Източник: „24 часа“