Две години ще ремонтират футболното игрище в Пирдоп. Граждани оспорват твърденията на кмета, че го ползват безплатно.

На 10 август кметът на община Пирдоп Ангел Геров даде старт на строителните дейности по проект „Реконструкция на стоманобетонни стъпала към трибуна, подмяна на седалки и нова настилка на футболно игрище на обект: „Спортни площадки с игрище за минифутбол, волейбол и обслужващи сгради“, гр. Пирдоп“. Проектът е на обща стойност 97 114 лв., с краен срок за изпълнение 08.05.2022 г.

„Над 100 футболисти ползват „клетката“ безплатно, а Общината поема таксите на съдиите на футболното първенство“, се казва в официалното съобщение на Община Пирдоп. Това твърдение бе оспорено от граждани в социалните мрежи, които зададоха множество въпроси:
– Кога ще бъде ремонтиран стадиона в гр. Пирдоп?
– Кога ще се извършат належащите ремонти в НУ „Тодор Влайков“ – покрива и пода на салона и площадката („клетката“), които се нуждаят от СПЕШЕН ремонт – най-вече заради децата?

Хората, желаещи да ползват „клетката“, заплащат за това по 20,00 лв., въпреки внесено официално писмо на сесия на ОбС-Пирдоп с множество подписи от спортуващи да бъде премахната таксата.
M. Nikolov: „Много се радвам за проекта! Искам само да отбележа, че над 100 футболиста не ползват футболната клетка напълно безплатно, а заплащат по 20 лева на мач всеки път! Относно футболният турнир, всеки отбор заплаща по 250 лева на сезон именно по тези разходи за съдии и прочее. Разочарован съм от тази статия и несъответствието с реалността“.

Гражданите питат кметът Геров дали е чувал за лека атлетика, или се интересува само от футбол? „Ремонтира си избирателно кметчето!Тук му харесва ще асфалтира една уличка, там му харесва копае си …..!!!“ – изрази възмущението си Г. Георгиев.

Всеизвестен факт неоспорим е, че Ангел Геров е активен футболист в отбора на пирдопския бизнесмен Иван Велин и участва в организираните футболни турнири на местна почва- т. нар. Лига „Средногорие“. Вероятно заради това щедростта му е насочена към мини-футбола, но не е така активен за подпомагане на другите видове спорт.

За близо 100 хиляди лева две години ще се подменят седалките и изкуствената тревна настилка, ще се ремонтират стълбите към трибуните. Допълнително фирма „Транс Билд“ ще извърши безвъзмездно преместване на северната ограда, а консорциум „Пирдоп спорт“ ще дари разширяването на изкуствената тревна настилка. Общината е закупила 12 нови LED прожектора, които ще подобрят осветеността на игрището в тъмните часове на денонощието. За да може кметът да минифутболствува в нормални условия и да изявява своите спортни заложби под прожекторите, докато феновете му са се настанили удобно на ремонтираните седалки и пляскат ли, пляскат…

„Четата на Иван Велин… За поредна година преподават богатия си житейски и ПИТЕЕН опит на по-младите поколения“…

„Г-н Геров подчерта, че желанието му е да привлече децата и младите жители на общината и да ги приобщи към спорта“, се съобщава още от Община Пирдоп, но вече стана ясно, че предпочитания спорт, който се толерира от кмета на Пирдоп е мини-футбола, чрез който той и неговите съотборници смятат да „преподават богатия си житейски и ПИТЕЕН опит на по-младите поколения“ – видно от написаното във фейсбук-профила на БАМФ „Средногорие“. Другите спортове не се радват на кметската благословия и ако младите жители на общината и децата не се насочат именно към футбола, не следва да разчитат на кой знае какви условия за активна спортна дейност. А момичетата какво ли да спортуват, защото не е известно да има женска футболна лига „Средногорие“ до момента?

В денят, в който на официална церемония кметът Ангел Геров се похвали, че ще осигури необходимите удобства за всички, които участват във футболната лига „Средногорие“ и получи благодарностите на журналист-футболиста, представител на Асоциацията по мини-футбол стана ясно, че тренировки по тенис на маса в Пирдоп вече няма да има заради множество проблеми с пирдопската спортна зала – липса на хигиена, липса на отопление, нулево финансиране на децата, избрали да спортуват и да се изявяват не на футболното игрище, а край тенис-масите. За това свое решение съобщи треньорът Павлин Михов от фейсбук.

Две години ще чакат пирдопските футболисти да им ремонтират „клетката“, за да могат да продължат да се изявяват на игрището и да се забавляват. Колко време обаче, ще чакат учениците от НУ „Тодор Влайков“, за да могат да спортуват в училището е по-важния въпрос. И защо те не са с приоритет? Дали защото кметът-футболист от отбора на „Транс Билд“ не е лично заинтересован да има безопасна спортна зала и спортно игрище в училището-паметник? За другите спортове дори не питаме…