„Грешка в системата“ по бТВ! За един закъснял тест и един никому неизвестен пирдопски кмет…

Ех, пак станахме известни! Репортаж на бТВ новините бе посветен на региона ни. С гръмко заглавие „Грешка в системата: Пациент, починал от сърдечна недостатъчност, се оказа болен от Covid-19“. Приляга ни тая работа с грешката, че колко грешки сме надживяли и на колко още им берем плодовете… Разнищваният от бТВ случай касае златишки жител, постъпил по спешност в пирдопската болница МБАЛ-Пирдоп, който в последствие починал. Направили му тест за Covid-19, но… Преди да излезе резултата човекът се споминал и в смъртният акт лекарите написали, че си е отишъл от сърдечна недостатъчност.

С два дни закъснение станал известен резултатът от направения тест и лекарите уведомили семейството му, като го поставили и под задължителната карантина. Нищо кой знае колко фрапиращо предвид тежката ситуация, в която се намира света и корона епидемията. Нищо кой знае колко учудващо предвид нарастващият брой заразени и безотговорното отношение на по-голяма част от обществото към проблема. А и примери като този с Румен Радев не помагат, но това е друга тема за друга една системна грешка.

Оплакали се роднините на телевизионерите от бТВ и те отразили пирдопско-златишкия случай със забавения тест. И това е нещо напълно нормално. Зрител – телевизия – репортаж. В репортажът включена гледната точка и на собственика на болничното заведение – в случая Община Пирдоп, представлявана от нейния кмет Ангел… Но по информацията на бТВ кмет на Пирдоп не е Ангел Геров, а някой си Ангел Петров! Пък като гледа човек – от телевизора приказва нашия си Ангел, ама ние го знаем като Геров, син на Пенчо Геров от „селото на баба“.

Грешка в системата, системна грешка и каква ли още не грешка. Грешка с поставена диагноза, но и грешка с името на кмет. Грешки стават всякакви… Репортажи също! И това не е най-фрапантното в случая. Стряскащо е с каква лекота пирдопският ни кмет Ангел Геров (не Петров) тиражира една небивалица и публично заявява убедено и с комсомолски плам, че в Пирдоп имало само един заразен с коронавирус. Ще си каже човек, че е тествал всичките близо 7000 жители от Пирдоп и Душанци…

Дословно предаваме думите на кмета Ангел Геров (според бтв Ангел Петров), излъчени в репортажа на Десислава Ризова: „Знаеме, че в цялата държава се прокрадваха такива приказки за едва ли не, че се получават и пари. Аз такова нещо не съм виждал…“, изречени с характерен жест с ръка. Видеото можете да проследите в сайта на телевизията.

Грешки се допускат ежедневно всякакви. Тъжно е, че си е отишъл един човек от този свят, а дали е от Covid-19 или от сърдечен пристъп няма кой знае какво значение. Мир на праха му! По-тъжен е обаче един факт неоспорим. А той е, че колкото и средства да се наливат в пирдопската общинска болница, резултатите наглед са твърде незначителни. Та и с пари не става…

Дълбоко невярна е тиражираната от Ангел Геров теория с даването на пари, за да се пишеш болен от коронавируса. Ако хипотетично е вярна, то като знаем манталитета в нашия район, повече от половината жители вече да са изкарали тая корона с чаша ракия в ръка и да се видимо позамогнали се, разхождайки се по златишкия бълха-пазар. Още повече, че се споменават суми от по 2000,00 лева и нагоре. Той и Роналдо се писа болен от Covid-19, че даже и Григор Димитров – сигурно, за да вземат и те по някой лев, че са го закъсали… Да му имаме логиката на тоя Ангел Петров, дето го даваха по битивито!

Шегата настрана! Глупости може да си разправят обикновените граждани колкото си щат. Те така или иначе си разказват серии от турски сериали, а и все още вярват, че търкайки билетчета на Божков, ще станат милионери като него – за един ден и без да работят. Но да разправя небивалици в национална телевизия един кмет е недопустимо. Но, от друга страна, като се сетиш, че е съпартиец с Таско Ерменков в партията, издигнала Румен Радев, няма що да се чудиш защо действа на принципа „Една жена каза“, или „той така каза“ – емблематична реплика от скечове на „Комиците“…

Редно е някой да се обади на бТВ да си поправят грешката с името на пирдопския кмет в репортажа „Грешка в системата“, а ние в Средногорието да сме по-отговорни и да си носим маските, че както е тръгнало… Пак ще ни дават по телевизията!

Кадрите са взети от репортажа на бТВ!