Грейнаха коледните светлини в Пирдоп

Семпло тържество ознаменува запалването на коледните светлини в Пирдоп. То бе организирано от Община Пирдоп и се случи на 09.12.2019 г. от 17.30 ч. пред сградата на НЧ „Напредък 1869“. Кратката програма включваше приветствие на кметът Ангел Геров и изпълнения на вокална група с ръкодовител Мариана Върбанова. Две момченца, облечени в костюми на дядо Коледа декламираха стихворения, а талантливите момичета от вокалната група изпълниха няколко коледни песни, след което всички преброиха от 10 до 1 и грейна коледната украса, монтирана на фасадата на читалището, на две от дърветата и на фонтана.

Един от светещите гирлянди наполовина не работеше, но това не помрачи веселото настроение на събралите се около 50-на души, дошли заедно да дадат старт на коледно-новогодишните тържества в Пирдоп. Кметът Ангел Геров се обърна към присъстващите с пожелания:
„Спазвайки традицията по запалването на коледните светлини и давайки началото коледните и новогодишни празници, искам да ви пожелая нека да имаме светлина, доброта и топлина в душите и в сърцата си в предстоящите коледни и новогодишни празници. И нека тази топлина да я запазим. Също и добротата, която вещаят тези най-хубави празници в годината.
За цялата следваща година да бъдем една идея по-добри, да бъдем много по-здрави и много по-целеустремени в действията си и в мечтите си. Искам да ви пожелая най-вече здраве, щастие и весело посрещане на празниците“.

В близост до фонтана бе разположена скара и се всеки, който пожелае имаше възможност да похапне кебапчета, кюфтета и да се почерпи с чаша вино.