Гражданин апелира за повече информация от кметовете в Средногорието за мерките, които предприемат във връзка с Covid-19

В социалните мрежи Georgi Ganchev апелира:

Здравейте приятели. Рядко изразявам мнението си по обществени казуси публично и не искам да налагам възгледите си на никой. Въпреки това поради трудните времена в които живеем искам да споделя безпокойството си от липсата на достатъчно детайлна информация за мерките предприемани от МБАЛ Пирдоп и седемте средногорски общини във връзка с пандемията от COVID-19. Не знам за вас, но според мен качването на заповедите на кметовете и протоколите от заседанията на общинските съвети на официалните страници на местните институции в интернет не е достатъчно.

В тази връзка искам да припомня, че само преди няколко месеца всички (тогава кандидат кметове и съветници) се изявяваха почти ежедневно пред местните медии, а и с включвания на живо от социалните мрежи.

В сайта на МБАЛ Пирдоп успях да намеря само информация за дарителската сметка. Никъде не намерих официална информация за това как болницата трябва да се подготви за евентуален прием на заболели от коронавирус – организация на прием, брой легла, наличие на подготвен персонал, апаратура, екипировка, консумативи, пренасочване към други болници. Поради тази причина моля ръководството на МБАЛ Пирдоп и принципалите на болницата (кметовете на седемте общини), да намерят начин да информират гражданите подробно за взетите до сега мерки.

Както и да заявят ясно, и категорично какви са възможностите на болницата, и какво могат да направят гражданите за да помогнат. Болницата ни не е в цветущо здраве от доста време, но в тази ситуация тя единственото подходящо здравно заведение, с което разполагаме. В тази връзка искам да помоля всички граждани на Средногорието да помислят дали имат възможност да помогнат. Този следобед аз се замислих и въпреки липсата на достатъчно информация, реших и направих скромно дарение на МБАЛ Пирдоп.

В трудните времена в които живеем няма малка или голяма помощ, за това се надявам, че този призив няма да бъде разбран погрешно, а напротив! Аз вярвам, че ние гражданите на Средногорието можем да бъдем пример за сплотено гражданско общество и всеки може да помогне с нещо – на близък, на приятел, на познат, на човек в нужда, на болницата или на цялото общество.

Пазете се, бъдете здрави и стойте вкъщи до колкото е възможно, за да свърши всичко това по-бързо. Лека вечер. Линк към дарителската сметка на болницата: http://mbal-pirdop.com/karieri/daritelska-smetka.html